Nieuwe scouts maken kennis met de overvliegbaan
Nieuwe scouts maken kennis met de overvliegbaan Foto: ©Scouting Mgr. Bekkersgroep

Scouting Mgr. Bekkersgroep start seizoen met overvliegen

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Geheel volgens traditie heeft Scouting Mgr. Bekkersgroep zaterdag 11 september het seizoen geopend met het overvliegen. Normaal gesproken bestaat het overvliegen uit twee onderdelen. Kinderen die oud genoeg zijn vliegen over naar het volgende speltak en nieuwe kinderen worden welkom geheten met het invliegen. Dit jaar vlogen er geen kinderen over, maar konden ze wel 12 nieuwe leden verwelkomen. Daarnaast werd er nog (hulp-)leiding ingevlogen.

De overvliegbaan bestond dit jaar uit vijf onderdelen, waarbij het draaide om lef, uithoudingsvermogen en snelheid. De baan begon met het beklimmen van een toren, vanuit waar een tokkelbaan vertrok die dwars over het terrein heen liep. Spannend, maar wel heel erg gaaf.

Daarna moesten de kinderen zo snel mogelijk de rest van het parcours afleggen. Dit parcours begon met limbodansen, daarna moest er door een spinnenweb gekropen worden en aansluitend moest er over een ‘wilde rivier’ geslingerd worden. Vooral bij het slingeren hield niet iedereen zijn kleren droog. Bij het overvliegen is het ook de bedoeling om goed vies te worden en daarom werd de baan dan ook afgesloten met een groot water- en modderbad waar de kinderen doorheen moesten. Dat onderdeel bleek zo goed te bevallen dat menig kind (en leiding) er meerdere keren doorheen is gegaan. 

Na het succesvol afleggen van het parcours onder luid applaus en aanmoediging van de aanwezige ouders, zijn de kinderen officieel ingevlogen. Het overvliegen was daarmee klaar en de kinderen konden nog even opdrogen en opwarmen bij het vuur.

Het nieuwe seizoen is hiermee geopend en alle speltakken hebben vanaf zaterdag weer elke week opkomst. 

Nieuwe scouts maken kennis met de overvliegbaan
Nieuwe scouts maken kennis met de overvliegbaan