Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Alle lichten op groen voor kermis Son en Breugel

Algemeen Evenement

Son en Breugel - Na maanden van onzekerheid kondigde het kabinet vorige week aan dat evenementen weer doorgang mogen vinden, een moment waar de organisatie Kermis Son en Breugel reikhalzend naar uit heeft gekeken.

In het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 oktober staat er dan ook een bomvol programma klaar in en rondom de feesttent naast de kermis. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die plaats zullen vinden.

Café-restaurant De Zwaan en WO Events nemen het avondprogramma voor hun rekening. In de avonden zal de feesttent worden omgetoverd tot een poptempel waarin geen enkel genre achter zal blijven. 

Back to the 90’s & 00’s
Vrijdag 8 oktober 18.00 - 23.30 uur

Op de eerste avond speelt een coverband de grootste hits van de jaren ’90 en ’00 in medleyvorm. Zij worden daarbij afgewisseld door spannende tribute acts van Bruno Mars, Ed Sheeran en zelfs een spectaculaire Britney Spears-act uit Engeland! Zij zullen ervoor zorgen dat we de verloren tijd snel doen vergeten.

Back to the 70’s & 80’s
Zaterdag 9 oktober 18.00 - 23.30 uur

Op zaterdag reizen we iets verder het verleden in, maar de grootheden uit die tijd doen in populariteit zeker niet onder voor de rest. Coverband Smooth Flavour neemt je mee naar de 70’s & 80’s met hun disco en dance classics. Ook deze avond wordt aangevuld met tribute acts van onder meer Madonna en ‘the king of pop’ Michael Jackson.

Biercantus “Der Großvater”
Zondag 10 oktober 17.00 - 23.00 uur

Op zondag zal de jaarlijks terugkerende biercantus doorgang vinden. Een meezingspektakel waarbij de nodige liters bier niet onaangeraakt zullen blijven. Alle meezingers zullen de revue passeren en je zal gegarandeerd met een schorre stem de werkweek beginnen!

Door de huidige coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er dus snel bij, want vol=vol. Koop je kaarten op: woevents.nl/kermis-kaarten.

ELE-rally (vroeger de Eindhoven-Luik-Eindhoven Rally)
Na een aantal voorrijauto’s zal zaterdag 9 oktober om 12.00 uur de eerste rallyauto ceremonieel uitgezwaaid worden vanaf het start/finishpodium ter hoogte van het Kerkplein in Son en Breugel. Met tussenposen van een minuut vertrekken daarna ook alle overige deelnemers naar de verschillende KP’s (klassementsproeven/parcoursen) in de regio. De laatste auto vertrekt uiterlijk om 14.00 uur. Racespektakel hoeft men hierbij niet te verwachten, daarvoor kunt u terecht bij een van de klassementsproeven in de regio, waarvan KP Son (Ekkersrijt) het meest dichtbij is.

Rond 18.45 uur wordt de eerste groep deelnemers van de ELE Short Rally terugverwacht op het podium, waar ook de winnaars van deze groep gehuldigd worden. Zoals de naam al aangeeft is dit een verkorte versie van de grote rally. Deze laatste is verdeeld in meerdere klasses: ModernRally, Historic Rally en Cross Country Rally. Deze laatste groep is vooral ook bekend om hun deelname aan rally’s zoals Dakar.

De eerste deelnemer van de Modern Rally wordt omstreeks 22.45 uur terug in het dorp en op het podium verwacht voor de huldiging. Aansluitend volgen de andere klassen tot ongeveer 00.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.elerally.nl.

Najaarsmarkt
Op het moment dat in de ELE-rally de motoren ronken, vindt de najaarsmarkt plaats in de naastgelegen feesttent. Tussen 11.00 en 16.00 uur zullen verschillende ondernemers hun plek innemen op de oktobermarkt. Je kunt langs de kramen struinen of rustig plaatsnemen aan een van de tafels en rustig een drankje nuttigen. Toegang tot de oktobermarkt is gratis en bij binnenkomst wordt er gevraagd naar je coronatoegangsbewijs.

Voor entree tot de feestavonden en de najaarsmarkt wordt er tevens gevraagd naar een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs in de vorm van een QR-code in de CoronaCheck-app.

De minimale leeftijd voor toegang is 18 jaar voor de feestavonden, dus vergeet je legitimatie niet.

Afbeelding
Elle Rally in Son en Breugel