Boy Jansen  tijdens een eerder optreden in het Vestzaktheater
Boy Jansen tijdens een eerder optreden in het Vestzaktheater Foto: Archieffoto: Wil Feijen

Slappe Klets Avonden in het Vestzaktheater

Algemeen Voorstelling/Theater

Son en Breugel - Ze staan al jarenlang als vast item in het programma van het Vestzaktheater en mochten natuurlijk ook dit seizoen niet ontbreken: de ‘Slappe Klets Avonden’, met een selectie van de allerbeste Brabantse tonpraters. Om de bezoekers van deze avonden tegemoet te komen zijn er dit jaar geen tafels met banken, maar gewoon stoelen om op te zitten. Dit jaar worden deze avondvullende lachavonden gehouden op vrijdag 15 oktober en zaterdag 16 oktober.

De voorstellingen beginnen om 20.15 uur, de entreeprijs bedraagt 15 euro en voor beide avonden is nog een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Dit jaar kan het publiek weer genieten van een aantal tonpraters van grote reputatie.

Er zijn optredens van:
Dirk Kouwenberg

Dirk Kouwenberg behoort tot de top van het tonpraatwereldje. Hij won vele jury- en publieksprijzen en mocht de titel Opperkletsmajoor en Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten ontvangen. In 2018 won hij maar liefst vier publieksprijzen bij verschillende wedstrijden.

Hans Verbaarschot
Tonpraten is voor mij een vorm van leven. Ik ben er altijd mee bezig en altijd probeer ik anders naar bepaalde situaties te kijken. Ik geniet daar intens van. Mijn ABD (Algemeen Beschaafd Deurnesch) geeft me ontzettend veel ruimte om met taal te spelen. Mijn kracht is: beeldend vertellen. Het zo uitkramen dat je het ziet gebeuren, en vervolgens je te verrassen door er een compleet andere wending aan te geven. Heerlijk is dat!

Joep de Wildt
In 2016 ben ik gevraagd om het een keer in de ton te proberen buiten ons dorp. En sindsdien is het balletje gaan rollen. In 2019 heb ik de sprong gewaagd naar het, voor mij, Walhalla van het tonpraten. Bij de ‘Goeie To(o)n’ in Helmond heb ik de kans gekregen om me te laten zien in Oost-Brabant. Hopelijk kan ik hier veel mensen laten lachen en genieten op één van de velen tonpraatavonden.

Berry Knapen

Ik vind het heerlijk om de boel op zijn kop te zetten en met het publiek te ‘kloten’. Nee, ik ben niet te beroerd om het publiek erbij te betrekken. In de ‘ton’ ben ik in mijn element. Absurde humor, onvoorspelbaar, hilarisch, explosief, een tikkeltje brutaal. Heerlijk! Ik laat mezelf ‘absurdist’ noemen. Absurd theater, daarvoor ben ik in de wieg gelegd. Mijn ouders zagen dat meteen toen ik vol vrolijke ADHD door de box stuiterde. Sinds 1999 ben ik professioneel artiest of liever gezegd absurdist. Naast tonpraoten ben ik onder andere straatartiest en zomers te zien op diverse straatfestival en braderieën.

Boy Jansen
U kent hem wellicht van acts als Beatrix, de rijdende rechter of Herman den Blijker. Inderdaad allemaal ‘bekende’ namen, namen welke Boy als karikatuur graag nieuwe leven in blaast. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Sinds het begin dat Boy mee doet aan het Brabants kampioenschap tonpraten staat hij in de top 3. Door de vlieguren die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft durft hij u bijna lachgarantie te geven. Dit door zijn grappige vondsten, ijzersterke typetjes en vlijmscherpe improvisatie weet hij vele zalen voor zich te winnen. Pas echt plezier heeft hij als hij ziet en merkt dat u dat ook heeft.

Frans Bevers
Ciske [van Franciscus] heeft het geluk dat hij overgoten is met de nodige dosis humor, vooral de droge humor is hem op het lijf geschreven, daarbij komt de nodige zelfspot, ook met zijn mimiek kan hij de zaal goed bespelen. Dit blijkt wel uit het feit dat hij op alle grote toernooien meestal de publieksprijs mee naar Oirschot neemt. Al meer dan 30 jaar staat Ciske in de ton en op het podium, voor zijn verdienste als tonpraoter is hij onderscheiden door de F.E.N. Federatie Europese Narren, hiermee verdiende deze NAR hun lidmaatschap.

Opening van het carnavalsseizoen
Alle tonpraters zullen ongetwijfeld wat van hun nieuwe buut uitproberen. De avonden worden dit jaar gepresenteerd door dorpsgenoot Peter Janssen. Samen met De Bloaskaken en de artiesten belooft het weer twee avonden vol dolle pret te worden in het Vestzaktheater in Son en Breugel. Zorg dat u deze opening van het carnavalsseizoen niet mist. Kaarten à 15 euro per stuk zijn te koop via Vestzaktheaterson.nl.