Han van Galen bij zijn bedrijf
Han van Galen bij zijn bedrijf Foto: Wil Feijen

Ondernemer Han van Galen gunt iedereen een auto

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Autobedrijf Van Galen is verhuisd naar Ekkersrijt in Son en Breugel en is nu gevestigd op Ekkersrijt 7108 naast transportbedrijf Van der Maat.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Eigenaar Han van Galen is al meer dan 13 jaar actief als autohandelaar, en hij houdt er een eigen in- en verkoopstrategie op na. Bij hem geen dure onbetaalbare bolides, Van Galen is er voor de koper met de wat kleinere beurs die op zoek is naar een betrouwbare auto.

Wisselend aanbod
Hij heeft dan ook een steeds wisselend aanbod van ongeveer 45 auto’s, waarvan er enkele voor 500 euro, maar de meeste voor rond 800 euro te koop zijn. De keuze om in deze prijsklasse te handelen is bewust gemaakt en past bij Van Galen: “Ik help nou eenmaal graag iedereen en ben van mening dat ook mensen die minder te besteden hebben een auto moeten kunnen rijden.” Wat niet wil zeggen dat ik geen duurdere auto’s verkoop, ik heb er ook staan met een prijskaartje tot 5000 euro, vaak een oudere auto met relatief weinig kilometers.

Mensen helpen
Maar waar sommige handelaren gaan voor het grote geld, neemt hij genoegen met wat minder. Maar dan heeft hij het niet over het aantal auto’s dat hij verkoopt, want dat zijn er gemiddeld meer dan 250 per jaar. “Ik zou met mijn bedrijf meer kunnen verdienen, maar ik help graag mensen die het financieel wat moeilijker hebben, en dat is mijn winst. Daarom zijn mijn auto’s standaard laag geprijsd”, zo verklaart Van Galen het feit dat onderhandelen bij hem gewoon niet mogelijk is.

Bijzonder verhaal
En bijna bij elke koop hoort een verhaal. Zo vertelt hij van een klant van wie de auto na een ongeluk total loss was verklaard, en natuurlijk gebeurde dat op een moment dat het allemaal even niet uitkwam. “Die klant had niet veel geld en hij had een auto nodig om naar zijn werk te gaan. Samen met een vriend kwam hij kijken of hij voor een paar honderd euro hier een auto kon kopen. Maar de auto die hij wilde kopen was 300 euro duurder dan hij kon betalen. Spontaan belde de vriend zijn vader en die betaalde het verschil, zodat de man de auto toch kon kopen. De man was zijn vriend en de vader ongelooflijk dankbaar en kon zijn emotie niet bedwingen en huilde tranen van geluk in een slechte periode van zijn leven. Hoe mooi is dat.”

Levenswijsheid
En zo maakt Van Galen heel veel speciale momenten mee als autohandelaar in een prijsklasse waar veel handelaren hun neus voor ophalen. In zijn privéleven heeft deze ondernemer genoeg meegemaakt om te begrijpen wat het is als het een keer tegenzit in je leven. Met deze levenswijsheid runt hij dan ook zijn bedrijf, samen met twee medewerkers. De marges zijn misschien wel klein, maar het geeft deze ondernemer een tevreden gevoel als er weer een klant met een voor hem betaalbare auto het terrein verlaat. “Dat gevoel is misschien wel mijn winst”, zegt de ondernemer met een tevreden glimlach op zijn gezicht.