Afbeelding
Foto: Giti Entezami

Dameskoor Tieners van Toen zingt sterren van de hemel

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - De dames van dameskoor Tieners van Toen kijken met trots terug op het 15-jarig jubileumconcert dat zij zondag 15 mei hebben gegeven. In een uitverkocht Vestzaktheater werd het publiek, waaronder een grote groep gasten van stichting ‘Met je Hart’, getrakteerd op een muzikale middag van een dertigtal 55+ dames van Tieners van Toen en door The Forces Sweethearts, een drietal dames die in de stijl van ‘The Andrew Sisters’ optreden.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Giti Entezami

Anja Seesink, koorlid en voorzitter, blikt met een zeer tevreden gevoel terug. “Tijdens de coronapandemie in juni 2021 heb ik de voorzittershamer overgenomen. De afgelopen twee jaar hebben we, net als alle andere koren, niet kunnen optreden. Dit was ons tweede optreden dit jaar, nadat we eerder aanwezig waren bij een korendag in Sevenum. In het Vestzaktheater hing een heel ontspannen en gezellige sfeer, wat ten goede kwam aan ons optreden. Het publiek heeft ook volop meegezongen. Het blijft toch altijd een beetje spannend, optreden in je eigen dorp”, aldus de voorzitter.

Samen
Tijdens het concert werden liedjes gezongen uit de jeugdjaren van de leden en uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90, in diverse talen. Voor de pauze zong het koor elf liedjes uit die tijd onder de bezielende leiding van dirigente Yvonne de Bouvrie, en het koor werd ondersteund door pianiste Allison Black. Net voor de pauze zongen The Forces Sweethearts in de stijl van ‘The Andrew Sisters’ nostalgische en ontroerende nummers uit de jaren van de Tweede Wereldoorlog en de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 in het algemeen. Na de pauze gingen zij daarmee verder en daarna kwamen de dames van Tieners van Toen weer op het podium. “Als slotstuk stond het nummer ‘We’ll meet again’ op het programma, en als toegift hebben we ‘Thank you for the music’ gezongen”, aldus Anja.

Met je Hart
Anja wil graag stichting ‘Met je Hart’ bedanken dat zij met een grote groep gasten naar het concert zijn gekomen, dat mogelijk werd gemaakt door een sponsor: “Zij werden naar het Vestzaktheater gebracht en konden een middag onbezorgd genieten van een mooie muziekmiddag. Wij vinden het fijn dat wij hen een mooie dag hebben mogen geven.”

15 jaar lid
Na afloop van het concert werden vijf koorleden in het zonnetje gezet. “Zij zijn vanaf het eerste uur lid, dus nu al vijftien jaar, en dat hebben we gewaardeerd met bloemetje”, sluit Anja af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding