Schade door noodweer in Son en Breugel
Schade door noodweer in Son en Breugel Foto: MooiSonenBreugel

Storm laat groot spoor van schade achter

Algemeen Algemeen / Son & Breugel Brandweer

Son en Breugel - Ruim honderd meldingen, waarvan een aantal uit Son en Breugel, kwamen donderdagmiddag 19 mei binnen bij meldkamer van de brandweer Brabant Zuidoost. Het noodweer, met veel schade tot gevolg, trok in korte tijd over de regio. Zware regen- en onweersbuien gingen gepaard met zeer harde windstoten tot wel 100 kilometer per uur. in De Gentiaan, Sonniuspark en Sonniuswijk heeft de storm flink huisgehouden en heeft grote sporen van schade achtergelaten. 

Redacteur: Emmy Grit
Foto: MK Tools

De brandweer kreeg de ene melding na de andere binnen van omgevallen bomen of takken. In samenwerking met bomenrooibedrijf Kuijpers werd met man een macht gewerkt om de wegen zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken. In Breugel is een enkele boom omgevallen, maar van echte schade lijkt geen sprake te zijn. Dat is anders in De Gentiaan, Sonniuspark en Sonniuswijk. In de Afrikalaan vielen enkele grote bomen omver, zowel over de weg als op een woning, waarbij onder andere schade is ontstaan aan het dak. In de Zandloopkever in Sonniuspark stortte een overkapping achter een woning in en in dezelfde straat kan de speeltuin voorlopig niet gebruikt worden. Er zijn verschillende grote takken op de kabelbaan gevallen. Op de Beekjuffer was een grote tak losgekomen, maar hing nog in de boom. De brandweer heeft deze vakkundig er uitgehaald.

Op Sonniuswijk spookte het donderdagmiddag behoorlijk: de weg lag bezaaid met omgevallen bomen en takken en bij de Paulushoeve zijn bijna alle bomen in de voortuin door de storm uit de grond gerukt. Ook Stal Roefs op Sonniuswijk werd enorm getroffen door de storm: een deel van het dak stortte in, waarbij een paard vast kwam te zitten dat gewond raakte, evenals drie andere paarden. Het paard dat vast kwam te zitten, werd bevrijd door de brandweer.

Ook voor vrijdagmiddag is er noodweer op komst. Volgens buienradar beginnen de eerste druppels rond 14.00 uur te vallen, waarna er rond half 3 flink overlast verwacht wordt, waarbij een onweersbui niet uitgesloten wordt.