De gasten genieten van het optreden
De gasten genieten van het optreden Foto: ©Zonnebloem afd. Son en Breugel

Optreden Nico van de Wetering voor Zonnebloemgasten

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Voor de Zonnebloemgasten werd op dinsdag 24 mei een optreden georganiseerd met Nico van de Wetering uit Sint-Oedenrode of zoals hij het zelf zegt ‘uit Rooi’. Dit optreden was al eerder een keer gepland maar vanwege corona indertijd uitgesteld. Maar bij de Zonnebloem is uitstel gelukkig geen afstel.

De Zonnebloemgasten kwamen allemaal dan ook met verheugde gezichten binnen bij het Vestzaktheater waar ze verwelkomd werden door de Zonnebloemvrijwilligers met een kopje koffie of thee met een lekkere grote koek naar keuze. Iedereen was ook reuze benieuwd naar het optreden van Nico, want hij is één van de laatst overgebleven dialectzangers van Brabant. Hij begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en met zijn warme aangename stem bracht hij vele (Brabantse) luisterliedjes.

Deze liedjes werden op een luchtige, vaak met humor doorspekte verhaaltjes, aan elkaar gepraat. Wijlen Monseigneur Bekkers kwam terecht ook ter sprake. Hij was ook uit Sint-Oedenrode afkomstig en in de jaren 60 verwierf hij grote tv bekendheid met zijn moderne ideeën. Deze bisschop heeft veel voor de (Brabantse) mensen gedaan en betekend betreffende de opvattingen over geboortebeperking.

Na de pauze deelde Nico muziekboeken uit aan de Zonnebloemgasten waar de teksten van héél veel bekende liedjes in stonden. Zo konden ze allemaal samen met hem meezingen, wat een bijzonder gezellig saamhorig geheel werd en er gelijk een fijne sfeer ontstond. De tijd vloog zo al zingend voorbij en was het plots al 4 uur en dat betekende dat deze middag voorbij was, maar omdat het zo gezellig was, werden er nog drie liedjes als toegift gespeeld.

Andréa Meijer bedankte Nico voor de gezellige middag en sloot deze middag af. Voor het Vestzaktheater was dit een van de laatste bijeenkomsten voordat ook dit theater gaat verhuizen naar het Dommelhuis. Uiteraard zijn de gasten ook benieuwd naar deze aanwinst. Daarom organiseert de Zonnebloem afd. Son en Breugel voor hen op maandag 5 juli een gratis rondleiding in het Dommelhuis. Aanmelden voor deze rondleiding kunnen de Zonnebloemgasten bij hun eigen Zonnebloemvrijwilliger.