Lieke Geraats
Lieke Geraats Foto: Alessandro Di Bucchianico

Orgelconcert Rienk Bakker en Lieke Geraats

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Organist Rienk Bakker en mezzo-sopraan Lieke Geraats verzorgen op 19 juni een bijzonder concert op het prachtige Vollebregtorgel in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Het orgel heeft onlangs de driejaarlijkse stembeurt ondergaan en zal daarom weer als vanouds helder en fris klinken.

Het concert is gevarieerd met zowel muziek voor orgel solo als muziek voor orgel en zang. Naast werken van de bekende componisten Bach, Händel, Purcell en Frescobaldi zijn er ook prachtige werken van de minder bekende componisten Boelee, Distler, Hagen en Hanff te horen.

Rienk Bakker is dirigent, zanger en organist. Hij studeerde aan de conservatoria van Zwolle, Straatsburg en Antwerpen en behaalde masterdiploma’s voor Koordirectie en Orgel en ook het bachelorsdiploma voor Kerkmuziek. Momenteel leidt hij diverse (kamer)koren en is hij cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Daarnaast is hij muziekdocent en coacht hij regelmatig zangers op het gebied van muziektheorie en solfège. Als zanger neemt hij deel aan diverse projecten.

Lieke Geraats voltooide haar opleiding klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en voltooide een applicatiecursus koordirectie op het HKU Utrechts conservatorium. Ze treedt regelmatig op als soliste in verschillende requia en Bach- en Telemanncantates. Daarnaast vormt zij een liedduo met pianiste Hanke Scheffer, met wie ze regelmatig liedrecitals verzorgt. Als ensemblezanger was Lieke te horen bij professionele koren als Kamerkoor Ars Musica en Studium Chorale. Lieke is dirigente van verschillende koren. Sinds haar conservatoriumstudie is Lieke ook zelfstandig werkzaam als zangdocent en ensemblecoach.

Het concert begint om 16.00 en de toegang is gratis met een vrije collecte na afloop.

Rienk Bakker