Pompierskapel uit Valkenswaard
Pompierskapel uit Valkenswaard Foto: ©Pompierskapel

Optredens op de kiosk

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Ook de komende weken valt er weer van alles te beleven op de Son en Breugelse kiosk op het Kerkplein. Als de weergoden willen meewerken treden op dinsdag 28 juni, van 19.30 – 21.15 uur, De Pompierskapel uit Valkenswaard op en donderdag 30 juni van 19.30 tot 21.00 uur De Music Generation Band eveneens uit Valkenswaard.

De Pompierskapel, inmiddels de oudste blaaskapel van Valkenswaard, is opgericht in februari 1982 en vierde dit jaar het veertigjarig jubileum met onder andere een prachtig kapellefestival. De kapel werd destijds opgericht door enkele leden van de lokale brandweer, uit enthousiasme voor muziek en het carnavalsfeest. Die twee passies blijken nog altijd niet verdwenen te zijn. Festiviteiten zoals carnaval en brandweerwedstrijden en -festivals waren de grootste reden voor de oprichting.

Sinds 1982 is het ledenaantal verdubbeld van tien naar twintig. De kapel begon met alleen brandweermensen, maar om zo’n goed mogelijke bezetting qua instrumenten te krijgen, heeft men op enig moment besloten dat ook niet-brandweerlui aan kunnen sluiten. Hoogtepunten van de Pompiers zijn de buitenlandreizen geweest naar onder meer Hongarije, Tsjechië en Spanje.