Toneelgroep Oase speelde Pinokkio
Toneelgroep Oase speelde Pinokkio Foto: ©Lianne van Asperdt

Toneelgroep Oase brengt Pinokkio en de Addams Family

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Alle kinderen van toneelgroep Oase waren licht gespannen aan het begin van zaterdagavond 11 juni, nu zou het echt gaan beginnen. Er stonden veel stoelen klaar in de theaterzaal van het Vestzak en die zouden gevuld worden met vrienden, familie en belangstellenden.

Om 19:00 uur liep de zaal vol en begon de jongste groep met haar voorstelling “Pinokkio”. Drie goede feetjes vertelden het verhaal van Pinokkio; een houten pop die graag een echt meisje wilde zijn en avonturen beleefd met haar vrienden. De kinderen hadden ieder een eigen hoofdmicrofoon, stil zijn in de coulissen viel niet mee, zeker niet als je je ook nog moest omkleden. Hier en daar hielpen de kinderen elkaar met de teksten en docent en regisseuse Hanna de Jager was dan ook enorm trots toen het doek sloot voor de pauze. 

Tijdens de pauze werd het podium omgebouwd voor de oudste groep die de “Addams Family” op ging voeren. Zij hadden zich ondertussen akelig goed verkleed en geschminkt, waarbij vooral de dames konden rekenen op opmerkingen als ‘Ik herken je bijna niet’ en ‘wat zie je er anders uit’’. In de voorstelling probeerden Wednesday Addams en Lucas Janssen hun zeer verschillende families nader tot elkaar te brengen bij een diner, wat uiteindelijk eindigde in een trouwerij. Ook deze groep kon rekenen op een hartelijk applaus en presentjes voor de spelers. Toneelgroep Oase heeft haar seizoen op deze manier heel goed af kunnen sluiten; in september starten de lessen weer.

Toneelgroep Oase speelde De Addams Family