Dutmella
Dutmella Foto: Dutmella

Scouting Dutmella sluit seizoen feestelijk af

Algemeen

Son en Breugel - Met de zomervakantie voor de deur, was afgelopen zaterdag 16 juli de laatste opkomst van dit seizoen. Meer dan 100 jeugdleden van scouting Dutmella sloten samen het scoutingjaar af bij de blokhut nabij het Oud Meer.

Redactie: Ingezonden

Eerder dit scoutingseizoen zijn de scouts in een ontploft laboratorium beland. Samen met de professor en een uitvinder zijn ze op onderzoek uitgegaan tijdens verschillende groepsactiviteiten gedurende het scoutingjaar. 

Tijdens de groepssluiting op zaterdag gingen de scouts op zoek naar de uitvinder. Dit deden ze onder andere door verschillende spellen en opdrachten te doen. Er waren verschillende waterspelletjes, samenwerkingsopdrachten en een heuse klimtoren van 12 meter hoog.

Feestelijk afgesloten
Alle jeugdleden deden fanatiek mee, maar de uitvinder wist steeds weer te ontsnappen. Tot het laatste moment bleef het spannend, maar uiteindelijk wisten de scouts hem toch te pakken te krijgen.

De dag werd feestelijk afgesloten met een barbecue. De kookstaf serveerde broodjes hamburger, heerlijke curryworst, een aantal gezonde salades, en met het zomerse weer mocht een ijsje als toetje natuurlijk niet ontbreken. 

Zomerkampen
In de komende vakantieweken vinden traditiegetrouw de zomerkampen plaats. De scouts van Dutmella zijn deze zomer onder andere te vinden in Kessel-Eik, Zandvoort en ook in Frankrijk.

Daar gaan ze samen weer onvergetelijke avonturen beleven en op zaterdag 10 september start het nieuwe scoutingseizoen.