Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: MooiSonenBreugel

Informatieavond over fietsen nieuwe insteek van lokale politieke partijen

Algemeen

Son en Breugel - Op woensdag 21 september houdt VVD Son en Breugel samen met D66 Son en Breugel, Dorpsbelang en Voor U! een informatieavond over fietsen in ons dorp. In het programma dat de nieuwe raad heeft afgesproken, is het ontwikkelen van een mobiliteitsplan voor het hele dorp een belangrijk aandachtspunt. 

De partijen willen goed voorbereid zijn op deze discussie en op deze avond met name ontdekken wat de inwoners verwachten rondom fietsen in een dergelijk plan. Vervolgens gaan de politieke partijen met deze informatie aan de slag in de raad om kaders uit te zetten ten aanzien van het fietsbeleid in het dorp. Met deze kaders worden het college en de ambtenaren aan het werk gezet om daar invulling aan te geven met concrete plannen.

Meepraten
Martien Merks van de VVD Son en Breugel: “We horen vaak in het dorp dat de inwoners pas mogen meepraten als de plannen bijna klaar zijn, en dus maar een heel klein beetje invloed hebben. Daarom willen we dit anders gaan doen, door vooraf met de inwoners in gesprek te gaan.”

Monique van Zwieten van D66 Son en Breugel: ”We weten allemaal dat bijvoorbeeld fietsen in de Nieuwstraat gevaarlijk is, en alle partijen hadden daar een standpunt over in hun verkiezingsprogramma. Daarom willen we nu ook laten zien dat we dit onderwerp aanpakken, maar wel op een nieuwe manier.”

Op deze avond zal eerst duidelijk worden aangegeven wat de deelnemers kunnen verwachten van de input die op die avond gegeven wordt. José Goossens van Dorpsbelang: “We willen eerlijk en duidelijk zijn wat deze avond inhoudt en wat er gebeurt met de input, zodat dit bij iedereen de juiste verwachting schept.”

Enquête
Vervolgens zal de uitslag van de enquête die VVD Son en Breugel in juni/juli gehouden heeft, kort worden samengevat, om vervolgens met een aantal stellingen een discussie te starten die moet leiden tot inzicht wat de inwoners belangrijk vinden. Marnix Thunnissen van Voor U!: “Met die input gaat de raad dan gezamenlijk kaders stellen die in het beleid van de komende jaren invulling moeten geven aan de ambitie die aan de hand van de uitkomst van de avond samen met de raadsfracties wordt bepaald.” Merks: “We hopen met dit initiatief een trendbreuk in te zetten, waarbij de raad samen met de inwoners het beleid voor ons dorp gaat maken.”

U kunt zich aanmelden op aanmeldensonenbreugel@gmail.com. De avond vindt plaats op woensdag 21 september in het Dommelhuis en begint om 19.30 uur.