Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Lucky Duck Race komt terug!

Algemeen

Son en Breugel - Na de vijfde editie van de Lucky Duck Race in 2020, die vanwege coronamaatregelen in twee etappes en in aanpaste vorm moest plaatsvinden, gaat de Lions Club Son en Breugel weer voor een ‘normale’ uitgave.

Op Koningsdag, donderdag 27 april 2023, organiseert de Lions Club de zesde Lucky Duck Race: een spectaculair evenement aan de Dommel; duizenden gele badeendjes drijven dan zo’n 300 meter met de stroom mee naar de finish. Een hartstikke leuke wedstrijd voor jong en oud, met fantastische prijzen. Ook bij deze editie bieden we verenigingen de kans hun clubkas flink te spekken door met ver’eend’e krachten loten te verkopen. De meeste verenigingen komen ook dit jaar vast weer boven water. 

Lucky Duck Race in het kort:
Tijdens de Lucky Duck Race kleurt de Dommel even helemaal geel als zo’n 4000 badeendjes te water gaan. De eendjes drijven zo hard als ze kunnen naar de finish. Elk eendje heeft een nummer dat correspondeert met een lot. De Dommel bepaalt in feite de winnaar. Spannend om mee te maken, leuk om te zien!  Er is in ieder geval een hoofdprijs t.w.v. 300 euro voor de eerste die door de fuik gaat en ongeveer 40 eendjes die daarna finishen, krijgen ook een mooie prijs.

Er vindt ook een XL-Sponsorduck Race plaats. Ondernemers kunnen hiervoor een XL-duck kopen voor 100 euro, deze vervolgens pimpen, en kans maken op de prijs voor de mooiste en/of snelste XL-duck. 

Hoe kunnen verenigingen meedoen?
Lokale verenigingen en clubs kunnen meedoen door loten te verkopen en zo zelf de clubkas te spekken. Een lot kost 3 euro. De helft van de opbrengst van de door de verenigingen verkochte loten is voor de clubkas, de resterende netto-opbrengst gaat naar lokale goede doelen. Bovendien wint de vereniging met de meest verkochte loten de Lucky Duck-bonus! Wie gaat er met die veer pronken? De leden van een vereniging kunnen al in december starten met de verkoop van de loten; maanden de tijd dus om zo zoveel mogelijk loten te verkopen. Uiteraard zorgt de Lions Club tijdig voor informatie, posters en lotenboekjes. Bovendien ondersteunen zij de verkoop met een promotiecampagne, een website en een Facebookpagina, advertenties en artikelen in de lokale weekbladen, posters, banners en nog veel meer. Ga naar www.luckyduckrace.nl voor meer informatie.

Informatieavond 
Café-restaurant De Zwaan (Dommelzaal), dinsdag 15 november 2022, van 19.30 tot 21.00 uur. Meld u aan via: info@luckyduckrace.nl of 06-41901060.
Sponsors die bereid zijn om een XL-sponsoreend te kopen en daarmee rechtstreeks het evenement, de verenigingen en goede doelen te steunen, kunnen zich eveneens melden via bovenstaand e-mailadres en telefoonnummer.