Afbeelding
Foto: Shanti welpen op zomerkamp

Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers

Algemeen

Son en Breugel - Scouting Dutmella is een actieve jeugdvereniging met een prachtige blokhut in de bossen van natuurgebied Oud Meer. Elke zaterdag beleven kinderen vanaf 5 jaar spannende, uitdagende en vooral leuke avonturen. Het programma van de jongste kinderen, de Bevers, is gericht op het ontdekken van zichzelf en het ontwikkelen van zelfstandigheid. Ze doen dat door bijvoorbeeld marshmallows te roosteren boven een kampvuur, speurtochten te lopen en in de bossen te spelen. 

De Welpen, kinderen in de leeftijd tussen 7 en 11 jaar, beleven al wat spannendere avonturen. Zo leren ze bijvoorbeeld zelf hun eten te bereiden op een zelfgestookt kampvuurtje, maken ze een touwbrug en gaan ze soms op excursie. Niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam!

De Scouts zijn jongens en meiden van 11 tot 15 jaar. Zij hebben vele gave activiteiten rondom de blokhut en in de bossen, maar gaan ook regelmatig een weekend op kamp, soms in de eigen blokhut, maar meestal kamperend ergens in de buurt.

Explorers zijn jongens en meiden in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar. Zij hebben nog meer eigen verantwoordelijkheid en ze maken hun eigen programma. Ze hebben geen leiding, maar begeleiding. Hun programma is nóg wat avontuurlijker en het hoogtepunt is het zomerkamp, dat de Explorers helemaal zelf organiseren. 

Meerdere malen per jaar houden de verschillende groepen samen activiteiten. Zo gaan ze ieder jaar samen een weekend op kamp en bij het jaarlijkse ‘Jota/Joti’ wordt er contact gelegd met scouts van over de hele wereld. 

Al deze fantastische activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van ruim 60 bevlogen vrijwilligers! Zij bedenken en organiseren met groot enthousiasme alle geweldige opkomsten. 

Omdat het afgelopen woensdag Nationale Vrijwilligersdag was, willen wij al deze prachtige ‘Dutters’ van harte danken voor hun grenzeloze inzet! Jullie maken Dutmella, en daarom namens alle leden: Dank voor je inzet!
We hopen samen nog vele mooie avonturen te beleven.