Harmonie sluit 2022 sfeervol af met ‘Christmas in Harmony’
Harmonie sluit 2022 sfeervol af met ‘Christmas in Harmony’ Foto: Hans Waals

Harmonie sluit 2022 sfeervol af met ‘Christmas in Harmony’

Algemeen

Son en Breugel - Buiten de Sint-Genovevakerk was het koud afgelopen vrijdagavond. Binnen warmden maar liefst drie orkesten van harmonie Pro Honore et Virtute het publiek op met sfeervolle kerstklanken.

Gastredacteur: Hans Waals

De aanwezigen genoten van het mooie programma, dat naast een selectie van kerstnummers werd afgewisseld met enkele verhalen en gedichten door muzikanten. Marly Sengers en Marc Dufour dirigeerden de Opleidingsharmonie en de Malletgroep in een mix van zowel klassieke als moderne kerstarrangementen.

Bijzonder was ook het optreden van de Percussiegroep onder leiding van Marc, niet zo groot in omvang, maar het was wel de gelegenheid voor de jongste slagwerkers om te laten horen en zien wat ze al in huis hebben. Zeer geconcentreerd vertolkten ze onder meer het ‘Chinees Wiegenlied’. “Mooi dat ik nu al mee mag spelen in dit concert”, aldus een van de jonge muzikanten.

Het thema ‘Christmas in Harmony’ kwam prima tot zijn recht door de afwisseling van de drie orkesten, maar ook door de nummers die ze speelden. Het toepasselijke ‘Baby it’s cold outside’ werd door de Opleidingsharmonie met net zoveel enthousiasme gespeeld als nummers als ‘O denneboom’ en ‘Peachelbels’ Christmas’. Dat je kerstnummers ook heel melodisch op slagwerkinstrumenten kan laten beleven, liet de Malletgroep horen. ‘Santa is in the house’ en ook het altijd gevoelige songfestivalnummer van Duncan Laurence ‘Arcade’ werden met een hartelijk applaus ontvangen. Bijzonder was ook het duet ‘Petit Prelude’ van Bach door de slagwerkers Simon Poot en Bram den Ouden.

Christmas in Harmony werd muzikaal afgesloten met de bekende kersthit ‘All I want for Christmas is you’, en een kerstgroet aan iedereen die zich die avond had laten trakteren op een prachtig concert.