Muziekgezelschap Sonore in de Kiosk in Son en Breugel in mei 2022
Muziekgezelschap Sonore in de Kiosk in Son en Breugel in mei 2022 Foto: ingezonden

Muziekgezelschap Sonore speelt in zorgcentrum Odendael

Algemeen

Son en Breugel - Het 23-koppige muziekgezelschap Sonore speelt met een ‘sociale missie’: het geven van concerten voor onder anderen bewoners in woonzorgcentra, in de Sonse kiosk de Sonnestrael, de Carat in Helmond en de Muziektuin in Beek en Donk. Dinsdag 7 maart vanaf 14.30 uur is Sonore te beluisteren in ‘De Ontmoeting’ van zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode. De muzikanten van Sonore, onder leiding van maestro Tini van Dommelen, strooien niet zomaar muzikale klanken naar de luisteraars. De spreekstalmeester introduceert de muziekstukken met een korte inleiding over wie de muziek geschreven heeft en wanneer, en verteld wordt over de bedoelingen van de componist. Hierdoor kan de luisteraar zich beter inleven bij het beluisteren van de muziek. 

Sonore brengt een breed repertoire dat onder de titel ‘Van ABBA tot Strauss’ ten gehore wordt gebracht. Het neemt de luisteraar mee op een muzikale reis. Voor elk wat wils, van klassiek, bekende melodieën en walsen, tot gezellige meezingers.

Oproep voor muzikanten: kom samen met Sonore muziek maken!

Sonore heeft een volwaardige instrumentale bezetting waarvan de personele samenstelling met zeven vrouwelijke muzikanten divers mag worden genoemd. Er heerst een gezellige onderlinge sfeer en saamhorigheid met wekelijks een repetitie. Onder het motto ´wij worden blij van het blij-maken´ zoekt het muziekgezelschap naar nieuwe ´blij-makers´, ofwel muzikanten die het orkest komen versterken. 

Belangstellende muzikanten zijn van harte welkom voor het bijwonen van een repetitie op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in café-restaurant De Zwaan in Son. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Sonore via telefoon 06-11353905.

Afbeelding
Ingezonden 13 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 17 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 18 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 18 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 21 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé