Rawazzi tijdens een eerder optreden
Rawazzi tijdens een eerder optreden Foto: Sjon van de Braak

Rawazzi organiseert muziekfestijn bij de Landing

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 4 juni organiseert het Son en Breugelse koor Rawazzi een muziekfestijn bij De Landing in Son en Breugel. Vorig jaar was het de eerste keer dat ze het zelf organiseerden, bij De Bongerd in Breugel. Het bleek een enorm succes te zijn.

Redactie: Hennie van Hagen

Aangezien De Bongerd op de nominatie staat om gesloopt te worden, moesten ze op zoek naar een andere locatie. Na overleg met Martony Gevers, de uitbater van De Bongerd en sportcomplex De Landing, heeft het bestuur besloten om het festijn te verplaatsen naar sportcomplex De Landing aan de Rooiseweg 3. Het is een prachtige locatie met veel ruimte, een deels overdekt terras en gelegen aan een doorgaande weg waar veel fietsers langskomen die kunnen genieten van de optredens.

Koren
Tijdens het muziekfestijn treden er vier koren en twee solozangers op. Elk koor minimaal twee keer. De optredende koren zijn: Tieners van Toen, een koor met 32 leden uit Eindhoven dat voornamelijk leuke en gezellige liedjes zingt uit de jaren zestig tot negentig. Ze hebben in 2022 ook een succesvol jubileumconcert verzorgd in het toenmalige Sonse Vestzaktheater.

Het tweede koor is De Noorder Diva’s, een koor met 32 enthousiaste dames uit Den Bosch. Ze hebben zelfs al twee keer opgetreden in Duitsland en in 2022 hun vijftienjarig jubileum gevierd.
Ze willen het publiek graag laten genieten van hun uitstraling en zangplezier.

Daarnaast is het koor Cascade uit Eindhoven uitgenodigd. Dit koor zingt al sinds 1985 en heeft vaak zesstemmige zang, begeleid door hun eigen combo bestaande uit piano, drums, gitaar en basgitaar. Het is een volwassen popkoor met een hip en gevarieerd repertoire.

Twee solozangers
Uiteraard treedt ook het koor Rawazzi op. Opgericht in 2001 met toen zestig leden. In 2021 vierde het koor zijn twintigjarig bestaan, maar vanwege de coronapandemie kon dit niet gevierd worden. Het jubileum werd alsnog gevierd in 2022. Onder leiding van Theo van der Steen is het repertoire vernieuwd en ging het koor ook meerstemmig zingen. De repetities vinden om de twee weken plaats in de Boerderij. Daarnaast zullen twee solozangers optreden, namelijk Erik Knotnerus, bekend als onze eigen André Hazes uit Son en Breugel, die vaak optreedt tijdens de zittingsavonden in de carnavalstent. De andere solist is en Christian Goossens, die vijfentwintig jaar geleden als hobby ging zingen, Zijn repertoire is zowel Nederlandse als Engelstalige. Hij kijkt er erg naar uit om in Son en Breugel van zijn optreden een feestje te maken.

Het muziekfestijn begint om 10:30 uur met een optreden van Rawazzi. De dag wordt gezamenlijk met alle koren afgesloten om 18:00 uur. Het geheel wordt gepresenteerd door Helma van Heesewijk en Henk Willems, beiden afkomstig uit Son en Breugel.
Het bestuur van Rawazzi heeft een mooi en heel gevarieerd muzikaal programma samengesteld. Een grote publieke opkomst zou mooi zijn, zodat iedereen kan genieten van dit muzikale festijn. Al helemaal als het weer ook meewerkt.