Mini Soederhuizen, Henny Riley en Tooske Koks werden onderscheiden voor hun trouwe lidmaatschap
Mini Soederhuizen, Henny Riley en Tooske Koks werden onderscheiden voor hun trouwe lidmaatschap Foto: John vd Braaak

Rawazzi viert haar muzikale jubileum

Verenigingen

Son en Breugel - Afgelopen zaterdag werd er in De Boerderij feest gevierd vanwege het twintigjarig jubileum van Rawazzi. Smartlappenkoor Rawazzi is in 2001 opgericht door een paar enthousiaste mensen en telt nu 55 leden, zowel mannen als vrouwen. Het koor heeft het laatste jaar een kleine verandering ondergaan. Er is twintig jaar gezongen met een orkest, en het laatste jaar wordt er gezongen onder leiding van dirigent Theo van der Steen met muziekbanden. Het repertoire is ook iets aangepast. Er worden geen smartlappen meer gezongen, maar gezellige Nederlandse liedjes die iedereen kent en lekker meegezongen kunnen worden. Het koor zal dus voortaan als Rawazzi doorgaan en niet meer als Smartlappenkoor Rawazzi.

Vanwege corona is het vieren van het jubileum een jaar uitgesteld. Men heeft in mei van dit jaar een ontzettend leuke en gezellige korendag georganiseerd bij De Bongerd, en afgelopen zaterdag was het feest voor de leden en hun partners. Iedereen heeft lekker genoten van een warm en koud buffet en in de avond konden de voetjes van de vloer met het orkest Caponata. Gedurende de avond werden er drie jubilarissen gehuldigd; zij zijn vanaf het begin lid van Smartlappenkoor Rawazzi: Mini Soederhuizen, Henny Riley en Tooske Koks. Zij ontvingen van de voorzitter een oorkonde en een onderscheiding voor hun trouwe lidmaatschap.

Rawazzi is trots op het aantal leden. Er is ook geen ledenverlies geweest vanwege corona, maar het zou wel fijn zijn, met het oog op de toekomst, als ze wat jongere leden zouden kunnen verwelkomen. Voor meer info: www.rawazzi.nl