Mrs. Hips
Mrs. Hips Foto: Ingezonden

Mrs. Hips derde band Lazy Sonnie Festival 2 juli

Algemeen

Son en Breugel - Na de JPK Band en Camilla Blue treedt Mrs. Hips aan als derde band op het Lazy Sonnie Festival. Het festival dat plaatsvindt op zondag 2 juli, heeft dit jaar weer een geweldige line-up en wordt afgesloten door de legendarische Haagse band Grupppo Sportivo.

Mrs. Hips
Groove, soul, jazz, power en fun zijn zomaar een paar steekwoorden die de band Mrs. Hips omschrijven. De vaste kern rond zangeres Simone Roerade bestaat uit bassist Bart Wijtman (Ocobar) en drummer Sjoerd van Bommel (Bots). Zet daarbij meestertoetsenist Berthil Busstra (The Jazzinvaders) en het feest is compleet. Alle muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de (inter)nationale jazz- en popscene en brengen hun muzikale ervaringen bij elkaar in een vorm waarbij je niet stil kan blijven staan! In de jaren ‘90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips, en ze zong met veel bekende artiesten in binnen- en buitenland.

Simone is gezegend met een enorm soulvolle stem waaraan ook nog eens een lekker rauw, bluesy randje kleeft. Hiermee komt ze zowel in de ballads als in de uptempo-nummers uitstekend tot haar recht. Energie, dat is waar het om draait bij deze band, die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek!

Qua muziek zit Mrs. Hips in de 70’s soul/funk-hoek. Denk hierbij richting Stevie Wonder, Marvin Gaye en The Isley Brothers. Maar ook de beginjaren van Gino Vannelli zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de band. Het Lazy Sonnie Festival gaat met Mrs. Hips massaal swingen!

Afgelopen zondag 4 juni vond de laatste reguliere aflevering van Lazy Sonnie Afternoon van dit seizoen plaats. Het Amerikaanse topduo Amy LaVere en Will Sexton uit Memphis, Tennessee, speelde een prachtige set die diepe indruk maakte op de talrijke aanwezigen in de Kapeltuin van La Sonnerie. In het voorprogramma liet de Nederlandse band Nachteind zien hoe sterk hun nieuwe Nederlandstalige nummers zijn. Caponata ten slotte liet de mensen swingen tijdens de afterparty met aansluitende BBQ.


QR code Lazy Sonnie Afternoon
Lazy Sonnie Afternoon juni 2023