Jeanne van den Oever
Jeanne van den Oever Foto: Jeanne van den Oever

Première nieuw Dommelhuis-concept: het Expositie Concert

Cultuur

Son en Breugel - Het is inmiddels bekend dat het Dommelhuis garant staat voor verrassend, kunstzinnig en lokaal georiënteerd te zijn. In januari start het Dommelhuis met een nieuw concept: het Expositie Concert. Het plan is om lokale kunstenaars de gelegenheid te geven een maand lang werk te exposeren en de opening hiervan te vieren met een kort concert. Maurice Peters: “Het leek ons geweldig om beeldende kunst tentoon te stellen en de opening extra aantrekkelijk te maken door er een kort concert aan te koppelen.”

De eerste expositie is meteen een bijzondere. De van oorsprong Breugelse Jeanne van den Oever laat een maand lang beelden en foto’s zien die een combinatie van verstilling en kracht in zich dragen. Jeanne rondde twee jaar terug haar specialisatie beeldende kunst met onderscheiding af. “Ik vind het fantastisch om ze in Son tentoon te stellen. Het is toch alsof je je werk thuis laat zien”, aldus Jeanne.

Tijdens het concert zijn theaterliederen te horen door Merel van Laake, zang en Gijs Meeusen, piano. Merel studeerde Jazz-zang aan het conservatorium en is zich de laatste jaren in de richting van het theater aan het ontwikkelen. Speciaal voor dit concert schreef componist Gijs Meeusen nieuwe liederen met een theatrale inslag. We kunnen kleurrijke luisterliedjes verwachten met een knipoog en soms een traan. Gezien het feit dat Gijs oorspronkelijk uit Son komt, is de Dommelhuis-cirkel weer rond. Zoals de Dommel tussen Son en Breugel stroomt, zo stroomt de muziek straks tussen de beelden.

De deuren openen op zondagmiddag 29 januari om 14.30 uur. Om 15.15 uur is de officiële opening en begint het concert. De toegang is gratis.