Rimas Hassan 3de van links met haar moeder en broertje.
Rimas Hassan 3de van links met haar moeder en broertje. Foto: Key4Music

Key4Music met veel enthousiasme van start in Dommelhuis

Cultuur

Son en Breugel - Op maandag 5 september stond het docententeam van Key4Music klaar om alle bestaande en nieuwe leerlingen te ontvangen in het Dommelhuis. Met veel plezier is er de afgelopen maand september al volop muziek gemaakt. Er is veel beweging in het Dommelhuis door allerlei partijen die ook werkzaam zijn in het gebouw. De sfeer is gemoedelijk en iedereen doet zijn best om zijn weg te vinden.

Daarbij heeft Key4Music veel nieuwe leerlingen mogen begroeten, juist ook door de verbinding die ontstaat doordat Key4Music nu simpelweg zichtbaar is voor nieuwe klanten. “Het is een heel open gebouw, waar je overal naar binnen kunt kijken. Docenten eten en drinken buiten het lokaal en worden aangesproken door medegebruikers, maar ook door andere mensen voor een gezellig praatje. In een pauze spelen de docenten op de vleugel in de foyer, waardoor er ook weer leuke gesprekken ontstaan”, vertelt Judith van Dun, eigenaresse van Key4Music.

Betrokkenheid
Rimas Hassan is gestart met gitaarlessen, wat mede mogelijk is gemaakt door Stichting Leergeld en muzieksubsidie van de gemeente. Haar moeder is wekelijks te vinden in het Dommelhuis bij het Taalpunt om de Nederlandse taal goed te leren. ”Ik vind het fijn om Rimas te hebben kunnen helpen met de aanvraag voor subsidie”, aldus Judith, “dat is wel de kracht van Key4Music, de goede service en betrokkenheid bij alle leerlingen en ouders. In de afgelopen weken heb ik bijna iedereen weer even persoonlijk de hand geschud en veel plezier in de lessen toegewenst.”

Olaf Coppelmans, de jongste uit een gezin, is vrolijk gestart met keyboardlessen bij docent Jeroen van Key4Music. Zijn moeder Christel brengt al vele jaren ook haar andere kinderen met veel plezier naar de muzieklessen. Voor alle inwoners van Son en Breugel tussen de 6 en 18 jaar geldt de regeling voor muzieksubsidie. “Een prachtig initiatief, wat we weer terugzien in een bruisend, levendig, muzikaal dorp”, aldus Judith.

Muziekindustrie
Key4Music biedt ook via Sjors Sportief/Sjors Creatief workshops en allround kidslessen aan. Voor enkele lessen zijn er nog plaatsen beschikbaar, zoals voor de DJ/Musicproduction-workshop op vrijdag 14 oktober en voor de Rap-workshop op vrijdag 18 november.

Hierbij krijgen de leerlingen volgens Judith een unieke kans om met ‘echte’ artiesten uit de Nederlandse muziekindustrie samen te werken.

Wil je kennismaken met Key4Music? Heb je interesse in drum-, gitaar-, ukelele-, zang-, piano-, keyboard- of juniorkids-muzieklessen? Of wil je een introductieles volgen? Kijk dan op www.key4music.com.

Olaf Coppelmans bezig met zijn keyboardlessen
Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 16 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 18 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen