Harpiste en zangeres Kyra Frimout
Harpiste en zangeres Kyra Frimout Foto: Ingezonden

Harpiste Kyra Frimout geeft Kerstconcert in het Dommelhuis

Cultuur

Son en Breugel - Op zondag 18 december geeft harpiste en zangeres Kyra Frimout een sfeervol kerstconcert in het Vestzaktheater in het Dommelhuis, aanvang 14.00 uur. 

Kyra Frimout komt uit een muzikale familie uit Nuenen. Ze kreeg sinds haar 6e harples van haar moeder en speelde mee in een harporkest. Ze begon met klassieke zanglessen op haar 15e en startte kort hierna met het programma voor Jong Talent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Kyra vond haar grote passie in het combineren van haar 2 talenten door te zingen en zichzelf te begeleiden op de harp. In 2020 won ze de 1e prijs op het Rosa Spier Harp Concours in de categorie Harp en Zang. Intussen studeert ze dit jaar af met Bachelor in Klassieke Muziek met hoofdvak Harp bij Ernestine Stoop, en een Minor in zang bij Catrin Wyn-Davies. 

In het concert dat Kyra gaat geven zal ze een intieme sfeer neerzetten door uiteraard haar unieke combinatie van harp en zang te laten horen. Echte kerstklassiekers zullen hierbij aan bod komen, zoals ‘Ave Maria’ en ‘Dreaming of a white Christmas’. Er zullen ook minder bekende melodieën te horen zijn, die uit de Keltische kersttraditie komen. Hiernaast zal Kyra op harp verschillende solostukken laten horen, die allemaal in het thema staan van Kerstmis en de winter. Onder andere zult u delen uit Tchaikovsky’s De Notenkraker en Britten’s Ceremony of Carols te horen krijgen. Het zal een sprankelend concert worden dat u in een echte kerstsfeer zal brengen.

Kyra kijkt er erg naar uit om in Son en Breugel een kerstconcert te geven. Kyra: “Ik heb al meerdere huiskamerconcerten in Son en Breugel gegeven en ik ben blij dat ik dit nu naar een groter publiek kan brengen. Ik hoop het theater te betoveren met de prachtige klanken die de harp kan maken.”

Harpiste en zangeres Kyra Frimout