Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel
Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Feestelijke opening nieuwe vestiging Bibliotheek in het Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel - Er is een prachtige nieuwe bibliotheek in Son en Breugel. En dat moet gevierd worden op zondag 10 juli tijdens het officiële openingsweekend van het gloednieuwe Dommelhuis.

Op zondag 10 juli, kun je van 11.00 - 17.00 uur deelnemen aan de volgende activiteiten, georganiseerd door de bibliotheek en het Taalhuis, je bent van harte welkom!

Foto-actie: Laat een mooie foto van jezelf maken door onze fotograaf en neem de foto mee naar huis, als aandenken!

#tech ‘Games ontwerpen met Bloxels’: Tijdens deze middag ‘Games ontwerpen met Bloxels’ leren kinderen hoe ze met Bloxels Builder een eigen platformspel kunnen ontwerpen. Ze kruipen in de huid van de gebruiker om te ontdekken wat een spel nou precies een ‘goed spel’ maakt. Op basis van deze bevindingen gaan de kinderen een reeks spelelementen bedenken waarmee het spel vervolgens wordt uitgewerkt. Dit gemaakte ‘prototype’ wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk mag er natuurlijk gespeeld worden! Tijden: 12.00 - 13.00 uur, 14.00 - 15.00 uur en van 16.00 - 17.00 uur.

Robots waarmee de allerkleinsten kunnen spelen: Dash en Dot en de rups.

Zomervoorlezen met Kamishibai: Voorlezen; de vakantie komt er aan, wat neem je mee? Leesboeken natuurlijk! Bij de bieb vast een voorproefje van de mooiste en leukste prenten- en voorleesboeken. Luister jij mee?
Inschrijven voor jong (baby’s ontvangen ons BoekStartkoffertje) tot oud: Je kunt boeken lenen en een medewerker van de bibliotheek geeft je leesadvies.

Het IDO-punt is open: Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Bij vragen rond zorg, huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, studiefinanciering, toeslagen etc. Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Ook is SonenBreugelVerbindt aanwezig om je meer informatie te geven over cursussen waardoor je digitaal vaardiger wordt.

Taalspelletjes plus escapespel: Wat is taal? Taal is meer dan woorden en letters. Het is ook een brief begrijpen en je kind kunnen voorlezen, of gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het Taalhuis laat je zien wat het allemaal inhoudt; wat taal kan betekenen in je leven. Er zijn diverse taalspellen, waaronder een escape spel. Kraak jij de code? Voor jong en oud!

Literaire Bingoshow: Uniek in Son en Breugel en de rest van de wereld: de enige echte Literaire Bingoshow! Met behulp van een klassieke bingomolen én de nodige hoeveelheid improvisatietheater wordt jouw kennis van boeken en schrijvers getest. Een speelse variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel.

Meer informatie
Op www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten en www.dommelhuis.info vind je meer informatie over de activiteiten.

Voor de activiteiten die georganiseerd zijn door de bibliotheek en het Taalhuis hoef je je vooraf niet aan te melden, je kunt gewoon gezellig binnen komen lopen op 10 juli. Deelname is gratis.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen