uitsnede van de kaft van het nieuwe tijdschrift
uitsnede van de kaft van het nieuwe tijdschrift Foto: Erfgoedvereniging Son en Breugel

Van kerk naar Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel - Erfgoedvereniging Son en Breugel heeft ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Dommelhuis een speciaal nummer van het tijdschrift ‘Heem Son en Breugel’ uitgegeven. Met verhalen over de kerk en de samenleving van lang geleden en over de ontwikkelingen tot in de huidige tijd, tot het moment dat besloten werd het kerkgebouw te slopen. Met een verhaal over een vleermuis, de politieke ommekeer en de niet meer verwachte redding van dit gebouw. Natuurlijk ook een verhaal over de ombouw tot een ‘multifunctionele accommodatie’, die nu is afgerond. Een lang verhaal met een begin in een ver verleden.

‘Van kerk naar Dommelhuis’ is voor niet-leden vanaf 8 juli beperkt beschikbaar. Op 10 juli zijn van 11.00 – 17.00 uur exemplaren te koop bij de medewerkers van de Erfgoedvereniging in het Dommelhuis. Wanneer u zeker wilt zijn van een exemplaar (5 euro), kunt u op een intekenlijst geplaatst worden door een mail met uw gegevens te sturen aan secretaris@erfgoedvereniging-sonenbreugel.nl. Uw exemplaar kan dan op maandag 11 juli (of op de maandagen daarna in juli) tussen 10.00 en 16.00 uur opgehaald worden in de heemkamer in het oude Raadhuis aan de Markt 1.

Voor zover nog voorradig kunnen op dezelfde data en tijden niet gereserveerde exemplaren worden afgehaald. Vanaf dinsdag 12 juli bij opticien Cooijmans in de Dommelstraat tijdens de winkeluren (maandag gesloten). Graag contant 5 euro betalen.