Theaterkoor Sincère tijdens een eerder optreden
Theaterkoor Sincère tijdens een eerder optreden Foto: Peter Brouwer

Theaterkoor Sincère opent met vrienden het nieuwe Dommelhuis

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Wie een beetje op de hoogte is van de reputatie van Theaterkoor Sincère uit Son en Breugel weet dat zij als het even kan, present zijn bij mooie lokale en regionale evenementen. Zo ook bij het openingsweekend van de tot dorpshuis verbouwde Sint-Petrus’ Bandenkerk in Son en Breugel, dit keer onder de titel ‘Van Oud naar Nieuw!’.

Vanaf vrijdag 8 juli bruist het daar; het hele weekend wordt Son en Breugel en omgeving uitgenodigd aanwezig te zijn bij de openingsactiviteiten van het Dommelhuis. Dat begint allemaal met de vrijdagavond waarvoor Theaterkoor Sincère een aantal van hun sfeervolle en swingende songs ten gehore zal brengen op het splinternieuwe podium van het Vestzaktheater dat vanaf dan dus gevestigd is in deze verbouwde kerk. Denk aan de ‘Sincère & Friends-concerten’ uit het verleden. Na enkele jaren staan de zangers en zangeressen weer te trappelen om voor publiek te zingen.

En ze komen niet alleen: tonproater Wichard de Benis uit Best zal zeker ook een vrolijke noot brengen met zijn jarenlange ervaring in een goede buut. Vervolgens laat de band van Angelo Smulders (ook dirigent van Sincère): West Coast Experience, van zich horen, zodat het een zeer gevarieerde avond wordt. En salsa-duo Aitor en Milena van Latin Touch Dance Academy uit Best gaat ervoor zorgen dat de aanwezigen allemaal soepel in de heupen wordt die avond. Als jij hierna nog lekker wilt blijven hangen in dit geweldige nieuwe/oude pand dan kunnen de beentjes van de vloer met de band Crazy Cadillac, die de foyer laat swingen.

Kortom: zorg dat je erbij bent deze avond of verderop in het weekend om te zien hoe mooi dit gemeenschapshuis is geworden en ook om te kijken welke faciliteiten er allemaal in zijn opgenomen. De gratis kaarten voor de vrijdag kun je bestellen via www.dommelhuis.info. Wacht niet te lang want vol is vol! De rest van het openingsweekend staat bol van de activiteiten dus kijk op de website.

Winnaar VIP-arrangement Son en Breugel samen sterker
Tijdens het onlangs gehouden evenement Son en Breugel samen sterker stond Sincère met een kraam langs het parcours en kon je raden hoeveel noten er in een box zaten. Maar liefst 96 mensen waagden een poging en twee daarvan raadden het goed. Tussen hen is geloot en Peter Coppelmans is als winnaar uit de bus gekomen. Hij raadde het juiste aantal noten in de pot: 137. Hiermee wint hij het VIP-arrangement tijdens het Sincère-optreden op 8 juli in het Dommelhuis. Met de winnaar wordt binnenkort contact opgenomen. Door deze kraam en de lopers van hun team, kon Theaterkoor Sincère bijna 500 euro naar het goede doel van dit evenement overmaken.