Jubileumconcert Sincère in oktober 2019
Jubileumconcert Sincère in oktober 2019 Foto: Wil Feijen

Theaterkoor Sincère laat van zich horen

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Wat zijn we in een rare tijd beland! Voor het koor lijkt er hard op de rem te zijn getrapt. Er zijn geen fysieke repetitie-avonden meer. Gelukkig kunnen de leden al weken via internet een vorm van repeteren in kleine groepjes hanteren, waardoor ze toch enigszins de Sincère-verbondenheid kunnen voelen, zij het via een beeldscherm.

Dirigent Angelo Smulders is bijzonder actief in de voorbereidingen van deze repetities. Na de feestelijke jubileumconcerten afgelopen oktober hadden de 40 leden nu al in de startblokken gestaan voor een optreden in Best en zouden ze het repertoire voor Rooi Vol Koren bijna klaar hebben. Helaas is dit om begrijpelijke redenen afgelast, maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Ondertussen studeren zij thuis nieuw repertoire in en herhalen zij mooie nummers zodat zij toch in een bepaald ritme blijven. Nu ze elkaar niet fysiek treffen heeft een van de leden een gezellige pubquiz online geregeld, zodat een ander aspect van het koor, namelijk gezelligheid, ook in stand kan worden gehouden. De winnares werd verrast met iets lekkers. Net voordat de zomervakantie van start gaat, gaan zij een dergelijke avond zeker herhalen.

Binnenkort kunt u het logo van Sincère bovendien tegenkomen in het dorp wanneer u uw boodschappen doet. Theaterkoor Sincère gaat namelijk op enkele plaatsen een inzamelingsactie opzetten voor afgeschreven mobiele telefoons bij De Traverse en in de bibliotheek. Daarnaast is er een statiegeldflessenactie gedurende de hele maand juli bij de Jumbo in Son en Breugel. De opbrengsten willen zij besteden aan hun volgende project. Hierover hoort u later meer.

De koorleden te popelen om weer echt met elkaar te kunnen repeteren. Of dat na de zomervakantie mogelijk is, hangt van veel factoren af. Uiteraard kan dat alleen als het veilig is. Ook Sincère houdt de richtlijnen van de betrokken instanties in de gaten.