Bert van den Heuvel bij een van zijn werken
Bert van den Heuvel bij een van zijn werken Foto: Ingezonden

PopUpGalerie met schilderijen van Bert van den Heuvel

Cultuur

Son en Breugel - De laatste PopUpgalerie van Ars Longa voor de corona-epidemie werd gehouden door Bert van den Heuvel. En nu is hij het eerste Ars Longa lid dat erna weer een weekend exposeert. Dat dit gebeurt met nieuw werk, betekent dat Bert de coronatijd creatief heeft ingevuld.

Bert van den Heuvel (1949, Eindhoven) heeft tijdens zijn technische opleiding geleerd om te gaan met diverse materialen, en die kennis steeds uitgebreid door ervaring en experimenteren.

Daarmee komt hij tot opvallende resultaten. In de exposities die hij, actief lid van Ars Longa, al een aantal keren heeft gehouden weet hij steeds opnieuw te verrassen met nieuw werk. Als je door zijn tentoonstelling loopt lijkt het wel of er verschillende kunstenaars aan het werk zijn geweest.

In de coronatijd heeft hij niet stil gezeten. Hij heeft veel kunstdocumentaires bekeken en zich laten inspireren door Jackson Pollack. Daarnaast is hij bezig geweest met abstract expressionisme. Hiervan heeft hij zijn eigen interpretatie gemaakt, zoals je op de tentoonstelling zult kunnen zien. Bert heeft zijn werk ingedeeld in verschillende thema’s, met altijd als basis de natuur: 

  • Er zijn realistische schilderijen, waar je bij wijze van spreken zo het bos in stapt;
  • Soms is iets heel herkenbaar en een andere keer wordt de verf wat losser opgezet. 
  • Bij het thema vrije expressie wordt vooral de nadruk gelegd op de compositie van de kleuren. 

Al met al een zeer interessante expositie in de traversezaal van de Sonnerie op zaterdag 4 en zondag 5 februari, Bert is zelf beide dagen in La Sonnerie aanwezig.

Openingstijden:
Zaterdag 4 februari van 14.00 - 18.00 uur (officiële opening om 16:00)
Zondag 5 februari van 12.00 - 17.00 uur
Toegang: gratis