Meezingen en genieten op het terras van De Sonse Haven
Meezingen en genieten op het terras van De Sonse Haven Foto: Henk Achten

Bewoners Berkenstaete genieten op het terras van de Sonse Haven

Human Interest

Son en Breugel - Het is een bekend uitje waar veel bewoners van Berkenstaete altijd naar uitkijken: een geheel verzorgde middag op het terras van de Sonse Haven. Voor de zesde keer organiseerden de ‘Vrienden van Berkenstaete’ samen met veel vrijwilligers en in samenwerking met de dagbesteding van Berkenstaete afgelopen dinsdag 28 juni dit gezellige uitje.

Ruim 25 bewoners gingen onder begeleiding van de vrijwilligers vanaf Berkenstaete naar de haven. De omstandigheden waren prima. Het terras van de Sonse Haven was door Joyce Leermakers en haar team speciaal ingericht zodat er tussen de palmbomen en grote parasols voldoende ruimte was voor alle rolstoelers. Het begon natuurlijk met een lekker kopje koffie of thee en overheerlijke appeltaart.
Als verrassing was er ook nog een optreden van Aris Weel; de zanger uit Son en Breugel bracht enkele bekende nummers ten gehore, die dan ook luidkeels werden meegezongen.

Tussendoor genoten de bewoners van Berkenstaete nog van heerlijke drankjes en hapjes, waarbij het advocaatje met slagroom misschien wel het meest werd uitgeserveerd.

Later in de middag werden de bewoners weer teruggebracht naar Berkenstaete, de meeste met een grote glimlach op het gezicht en weer een mooie herinnering. Voor de vrijwilligers en voor de ‘Vrienden van Berkenstaete’ is dit allemaal heel gewoon, maar voor alle bewoners zeer bijzonder.