Simone van Zeeland-Rummens een boom geplant op park Vroonhoven
Simone van Zeeland-Rummens een boom geplant op park Vroonhoven Foto: Wil Feijen

Eeuweling plant boom

Human Interest

Son en Breugel - Afgelopen maandag, drie dagen na haar honderdste verjaardag, heeft Simone van Zeeland-Rummens een boom geplant op park Vroonhoven in het centrum van Son en Breugel. Zij is op 3 februari 1923 geboren en woont nog zelfstandig met wat hulp in Son en Breugel.

Redacteur: Adrie Neervoort

Het planten van een boom door een honderdjarige is een traditie in Son en Breugel. Afgelopen maandag heeft Simone van Zeeland-Rummens geheel in deze traditie een boom geplant. Dit deed zij samen met burgemeester Hans Gaillard en in het bijzijn van haar enige zoon, schoondochter en het jongste kleinkind. Simone van Zeeland-Rummens heeft twee kleinkinderen en ook nog eens twee achterkleinkinderen. Zij is geboren in Beerse, een dorpje in België vlakbij Turnhout, en woonde na haar trouwen ook nog in Engeland en later weer in België,en nu alweer een kleine 40 jaar in Son en Breugel. Ze puzzelt en leest nog graag en houdt van gezelligheid, zo ook van de aandacht die ze mocht ontvangen omdat zij 100 jaar is geworden. 

Ondanks haar hoge leeftijd schepte de 100-jarige met gemak een aantal scheppen zand bij de wortels van een Ulmes hollandica ‘Wredei’, beter bekend als de goudiep, die een blijvende herinnering zal zijn aan haar prachtige leeftijd van 100 jaar. 

Nadat ze samen met de burgemeester het plaatje met haar naam op een houten pilaar voor de boom had onthuld, ging ze samen met de burgemeester en de aanwezigen nog een kopje koffie met een gebakje nuttigen.
En zo staat er ook voor deze 100-jarige inwoner van Son en Breugel een blijvende herinnering op park Vroonhoven.

Simone van Zeeland-Rummens een boom geplant op park Vroonhoven
Simone van Zeeland-Rummens een boom geplant op park Vroonhoven