Burgemeester Hans Gaillard speld het speldje op bij Annie van de Loo-Spanjers, dat hoort bij de erepenning
Burgemeester Hans Gaillard speld het speldje op bij Annie van de Loo-Spanjers, dat hoort bij de erepenning Foto: MooiSonenBreugel

Erepenning gemeente Son en Breugel voor Annie van de Loo

Human Interest

Son en Breugel - Op vrijdag 24 maart reikte burgemeester Hans Gaillard, op zijn laatste officiële werkdag, de erepenning van de gemeente Son en Breugel uit aan mevrouw Van de Loo-Spanjers. Zij ontving deze erepenning als een blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid voor haar verdiensten voor de lokale samenleving.

Annie van de Loo-Spanjers  (Johanna Maria van de Loo-Spanjers) heeft een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de Son en Breugelse samenleving. 

De Zwaan
Zij is in 1980 met haar man naar Son en Breugel gekomen om hier café-restaurant De Zwaan te gaan runnen. Met haar doortastende ondernemerszin heeft zij De Zwaan tot bloei gebracht en is het in zekere zin de huiskamer van Son en Breugel geworden. De Zwaan stond en staat open voor iedereen en vele gezelschappen en organisaties hebben er een thuisbasis (gehad).

Centrale rol 
Annie van de Loo heeft de basis gelegd voor het gegeven dat De Zwaan zowel letterlijk als figuurlijk een centrale rol heeft in de Son en Breugelse gemeenschap. Zij heeft er ook voor gezorgd dat er ieder jaar een carnavalstent staat op het Kerkplein. De carnavalstent is uitgegroeid tot een begrip, een ontmoetings- en feestplek die niet meer weg te denken is.

La Sonnerie
In 1991 startte Annie met een 2e onderneming: hotel-restaurant la Sonnerie. Ook hier heeft zij daadkrachtig en doortastend ondernemerschap laten zien. Zij heeft een beeldbepalend voormalig klooster op een centrale plek, waarvoor sloop in het verschiet leek te liggen, weten te transformeren tot een prachtig hotel-restaurant. La Sonnerie opende haar deuren op 1 juni 1993. Ook deze locatie werd al snel een gewaardeerde plek in het dorp waar organisaties en verenigingen onderdak vonden en nog steeds vinden.

Erepenning
De “erepenning gemeente Son en Breugel” is ingesteld in 1980 en kan worden toegekend als blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid, aan inwoners van Son en Breugel of niet-inwoners, die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

Annie van de Loo-Spanjers