Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Dankwoord van het IJsfeest Son en Breugel voor de sponsoren!

Zakelijk

Son en Breugel - Woensdagavond 3 januari werden de sponsoren van het IJsfeest Son en Breugel verwacht op de ijsbaan. En niet om de ijzers onder te binden, maar om van het bestuur van de stichting een blijk van dank en waardering te ontvangen. Een mooie geste richting de ondernemers die het elk jaar weer mogelijk maken om dit feest voor jong en oud te organiseren.

Door: Henriette van Berkel
Foto's: Wil Feyen

Voorzitter Camille Appels sprak dan ook zijn oprechte dank uit aan deze ondernemers, en benadrukte het belang van dit evenement. Het IJsfeest zorgt niet alleen voor sportiviteit bij jong en oud, maar zorgt ook voor verbinding. Mensen ontmoeten elkaar binnen Son en Breugel, er worden weer contacten gelegd. Onze koning zou er trots op zijn, gezien zijn Kersttoespraak waarin hij zijn teleurstelling uitsprak over de verarming van persoonlijke contacten. Niet in Son en Breugel dus: het IJsfeest brengt weer velen, letterlijk, samen op de been!

Zonder de sponsoren, en niet de vergeten, de talloze vrijwilligers, zou dit evenement nooit plaats kunnen vinden. Alles bij elkaar opgeteld, inclusief de uren van het bestuur, praat je over 3600 manuren die gevuld worden. Volgens Camille Appels praat je dan over 2 Fte's op jaarbasis. Hij is dan ook blij dat er zoveel enthousiaste vrijwilligers ook dit jaar weer beschikbaar waren op die 22 dagen.
En uiteraard wordt er alweer gekeken naar het volgende IJsfeest. De eerste contacten zijn gelegd, ook met de Gemeente. Bij de volgende editie zal er gebruik worden gemaakt van Groene Stroom, financieel en milieutechnisch een enorme vooruitgang. Camille waarschuwde de sponsoren echter al dat het verzoek om te sponsoren eerder in het jaar zal worden gedaan omdat de prijs van de IJsbaan komend jaar behoorlijk zal stijgen.

Na dit hartelijke dankwoord van de voorzitter was het podium voor Harrie Sijbers en Rob Verschuren voor een cabaretesk intermezzo. Zoals Harrie opende: ' Wij zijn als Blue Stars altijd met zessen, maar als het budget wat minder is, komen we met 2en. Tja, en ik had hier bijna alleen gestaan." 
Deze 2 heren brachten een compilatie uit hun shows en zorgden voor herkenning en hilariteit. Er komt van alles langs: de telefoon die vroeger gewoon aan de muur hing, de badkuip waar alle kinders achter elkaar in gingen, tot de botox van de tegenwoordige BN'ers. Een mooi optreden voor de aanwezige gasten die dit ook zeker waardeerden.

Daarna was het een gezellig, informeel samenzijn met uitzicht op de verlichte IJsbaan. Een IJsbaan die zoals het er nu uit ziet, volgend jaar ongetwijfeld weer  inwoners van  Son en Breugel veel plezier zal bezorgen. Met dank aan al die sponsoren die dit mogelijk maken! Want zonder hen zou dit dorpsevenement nooit kunnen bestaan. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding