Jasper van Zuuren met het speldje en de oorkonde die hoort bij de erepenning van Son en Breugel, die hij zojuist heeft ontvangen van burgemeester Hans Gaillard
Jasper van Zuuren met het speldje en de oorkonde die hoort bij de erepenning van Son en Breugel, die hij zojuist heeft ontvangen van burgemeester Hans Gaillard Foto: MooiSonenBreugel

Erepenning gemeente Son en Breugel voor Jasper van Zuuren

Human Interest

Son en Breugel - Op vrijdag 24 maart reikte burgemeester Hans Gaillard, op zijn laatste officiële werkdag, de erepenning van de gemeente Son en Breugel uit aan heer Van Zuuren. Hij ontving deze erepenning als een blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid voor zijn verdiensten voor de lokale samenleving.

Jasper van Zuuren (Jasper Steven van Zuuren) is een bekende naam in ons dorp. Hij is al vele jaren actief betrokken bij diverse organisaties en verenigingen. Hij heeft in 2015 een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor zijn indrukwekkende staat van dienst. En ook na 2015 heeft hij zich onverminderd ingezet voor jong en oud in Son en Breugel. Daar past ook een lokaal eerbetoon bij.

Vele activiteiten
Zijn activiteiten strekken zich uit over verschillende maatschappelijke terreinen. Zijn inzet is daarmee niet slechts voor een afgebakende doelgroep maar raakt de samenleving als geheel.

SBC en Krutjesrapers
Vanaf 1987 heeft hij diverse rollen bij voetbalvereniging SBC. vervuld. Van 1998 tot 2004 was hij voorzitter van de Jeugdafdeling en van 2004 tot 2016 voorzitter van de gehele vereniging.

Verder was Jasper van Zuuren van 2001 tot 2022 bestuurslid van Carnavalsvereniging De Krutjesrapers. Aanvankelijk was hij actief als secretaris en vanaf 2009 als voorzitter.

Vele fronten actief
Daarnaast was hij op vele andere fronten actief. Hij was o.a.:

  • bestuurslid Stichting Goederen en Dienstenveiling (2007-2022);
  • facilitator bij Stichting Sportstimulering Son en Breugel (triple S&B) (2012-2018);
  • voorzitter Stichting Oranjeviering Son en Breugel (vanaf 2017);
  • bestuurslid/secretaris Stichting Begraafplaats en Uitvaartcentrum Wolfswinkel (vanaf 2018);
  • voorzitter “Remember September 2019 – 75 jaar bevrijding” (2018-2019);
  • regiovertegenwoordiger bij Koninklijke Bond van Oranjeverengingen (vanaf 2022).

Erepenning
De “erepenning gemeente Son en Breugel” is ingesteld in 1980 en kan worden toegekend als blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid, aan inwoners van Son en Breugel of niet-inwoners, die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.