Pieter Melisse met de Sonse Bok en omringd door vrouw en kinderen
Pieter Melisse met de Sonse Bok en omringd door vrouw en kinderen Foto: Wil Feijen

Pieter Melisse en Jasper van Zuuren onderscheiden met de Sonse Bok

Carnaval

Son en Breugel - De Sonse Bok (een bronzen beeld) wordt in Son en Breugel uitgereikt aan een persoon die zich jarenlang onderscheidend heeft ingezet voor het carnaval in Son en Breugel. Dit jaar werden er zelfs twee Sonse Bokken uitgereikt. Niet alleen Pieter Melisse werd afgelopen zaterdag 11 februari tijdens de laatste zittingsavond verblijd met de Sonse Bok, ook Jasper van Zuuren viel deze grote eer ten deel. Het is pas de vierde keer in de geschiedenis van carnavalsvereniging De Krutjesrapers dat er in één jaar twee Sonse Bokken worden uitgereikt.

Reactie: Adrie Neervoort

Beide heren waren zichtbaar verrast toen zij de Sonse Bok in het bijzijn van hun familie in ontvangst mochten nemen., Voorzitter Ronald Brekelmans van cv De Krutjesrapers vertelde waarom zowel Pieter als Jasper deze onderscheiding in ontvangst mochten nemen.

Pieter Melisse kreeg de Sonse Bok volgens Brekelmans omdat hij zich tot op de dag van vandaag inzet voor carnaval in Krutjesgat; zowel voor als achter de schermen is hij een onmisbare kracht. Melisse is ook het creatieve brein achter de filmpjes van de onthulling van de nieuwe prins, hij schreef en arrangeerde liedjes voor de nieuwe prins, hij heeft het logo van De Krutjesrapers gemoderniseerd, en is de muzikale vormgever van de act van het prinsenritme, en hij zorgt voor de verfilming tijdens en na de zittingsavonden. 

Pieter Melisse was prins in 2011 en 7 jaar bestuurslid van De Krutjesrapers in de rol van vicevoorzitter. Hij ontving in 2001 de Zilveren Krut voor zijn rol bij De Bloaskaken.

Jasper van Zuuren kreeg de Sonse Bok voor het feit dat hij de vrijwilligers van cv De Krutjesrapers alle jaren geïnspireerd en gemotiveerd heeft. Daarbij heeft hij als geen ander grote waardering voor het werk van de vrijwilliger en spreekt dat ook te allen tijde uit. 

Hij zet zichzelf op de tweede plek en zet anderen op de voorgrond. In vergaderingen zorgde hij ervoor dat iedereen aan het woord kwam en nam daarbij de nodige besluiten. Jasper was in 1999 lid van de Raad van Elf. Vanaf 2000 was hij 3 jaar Opper van de Raad van Elf.
waarna hij in 2003 toetrad tot het bestuur en in de algemene ledenvergadering benoemd werd tot secretaris. In 2009 heeft hij het voorzitterschap van de carnavalsvereniging overgenomen van Harry van Eck. Jasper was 13 jaar voorzitter van De Krutjesrapers en afgelopen november stopte hij als voorzitter. Voor zijn buitengewone verdiensten werd hij tijdens de algemene ledenvergadering in 2022 benoemd tot erelid van cv De Krutjesrapers.

Jasper van Zuuren met de Sonse Bok
Afbeelding
Jasper van Zuuren met de Sonse Bok
Jasper van Zuuren met de Sonse Bok
Pieter Melisse ontvang de Sonse Bok uit handen van Hans Poppelaars lid van de Bokkencommissie
Pieter Melisse ontvang de Sonse Bok uit handen van Maikel van Hak lid van de Bokkencommissie
Jasper van Zuuerenomringd door vrouw en kinderen
Afbeelding