Eén van de ontmoetingen aan tafel van stichting Met je Hart Son en Breugel (Archief foto)
Eén van de ontmoetingen aan tafel van stichting Met je Hart Son en Breugel (Archief foto) Foto: Wil Feijen

Stichting Met je Hart Son en Breugel zoekt vrijwilligers

Human Interest

Son en Breugel - Kwetsbare ouderen met elkaar verbinden, dat is de missie van Stichting Met je Hart. Deze stichting zet zich in voor alleenstaande/zelfstandig wonende ouderen die moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. Hierdoor ervaren ze gevoelens van eenzaamheid.

Ongeveer één keer in de vier à vijf weken organiseert het kernteam van de stichting een ontmoeting. Denk daarbij aan een heerlijke lunch bij de plaatselijke horeca of een andere activiteit die past bij de deelnemers.

Het kernteam is op zoek naar lokale vrijwilligers die samen met hen structurele ontmoetingen mogelijk maken voor ouderen in ons eigen dorp. Dianne van Hak, lid van het kernteam: “Wij geloven dat je als vrijwilliger moet doen wat je leuk vindt. Er zijn verschillende activiteiten die je als vrijwilliger kunt oppakken. Er is voor ieder wel iets dat past; denk daarbij aan het organiseren of bijwonen van ontmoetingen, het rijden van ouderen, het bellen van ouderen, of contact onderhouden met de lokale partners en horeca. We zijn ondertussen 3 jaar verder en zijn gegroeid, zo’n 54 ouderen hebben zich aangesloten bij de stichting en we zijn er nog lang niet. Maar om nog meer ouderen aan te nemen hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. Vandaar dat we een vrijwilligerscafé organiseren op woensdagavond 12 april. Op deze avond zal Dianne uitleggen wat Stichting Met je hart is en wat je als vrijwilliger bij ons kunt doen.

Als Met je Hart-vrijwilliger leer je nieuwe mensen kennen en versterk je je netwerk. Verder leer je nieuwe dingen en ontwikkel je (nieuwe) talenten en beteken je veel voor anderen en voor je omgeving. Je zelfvertrouwen groeit en bovendien geeft het je héél véél voldoening. Niets is mooier om te zien hoe er vriendschappen ontstaan tijdens deze ontmoetingen tussen de ouderen en ook de vrijwilligers.

De vrijwilligers die zich al enthousiast bij ons hebben aangesloten, zullen ook aanwezig zijn, zodat er onderling ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Wil jij ook in actie komen tegen eenzaamheid, of wil je kennismaken? Wil je graag 12 april om 19.30 uur bij ons vrijwilligerscafé in de Oase aanwezig zijn? Stuur dan een berichtje naar dianne.vanhak@metjehart.nl of bel 06-52772329.