Foto: Leona Dortmans
Foto: Leona Dortmans

Het is weer voorbij de mooie zomer

Ingezonden

We hebben een recordwarme en zeer zonnige eerste helft van september achter ons. Het was maar liefst 4 graden warmer dan normaal en daarmee is het record uit 1999 met een halve graad verbroken. Ook is het sinds 1959 niet meer zo zonnig geweest.

Op de foto, gemaakt door Leona Dortmans zocht een koe gisteren verkoeling in de Dommel, dat kon mede door de lage waterstand
Koelere lucht is onderweg naar ons land. Vandaag kunnen enkele buien voorkomen. Af en toe schijnt de zon en met 22 of 23 graden is het niet meer zo heet.
In het weekend is zaterdag de kans op een bui het grootst. Zondag lijkt overwegend droog te blijven met wat meer ruimte voor de zon. Terwijl het de afgelopen dagen met gemak 33 graden werd in het binnenland, is het dit weekend met 19-21 graden 10-14 graden minder warm. Toch zijn dat vrij normale temperaturen voor half september.

Derde dagrecord op rij

Gisteren donderdag 15 september werd opnieuw een warmterecord verbroken. Het oude dagrecord stond op naam van 2006, toen het in De Bilt 26,6 graden werd. Op donderdag werd dit record verbroken met bijna 3 graden, het werd een graad of 29! Over alle weerstations in ons land was het in 1947 het warmst in Maastricht. Het werd toen op 15 september met 30,6 graden tropisch warm..

Afbeelding