Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Overtredingen geconstateerd bij controle van zeven bedrijven

Politie

Son en Breugel - Tijdens een controle van het Dommelstroom Interventie Team (DIT) van zeven bedrijven in Son en Breugel, zijn diverse overtredingen geconstateerd. Zo bleek bij verschillende panden de brandveiligheid onvoldoende. Daarnaast was de opslag en het gebruik van voor mens en/of milieugevaarlijke stoffen bij meerdere bedrijven niet volgens de regels. Op een locatie was de elektriciteitsvoorziening niet in orde. De overtredingen worden verder onderzocht en er volgen hercontroles.

De controles van DIT vonden plaats bij bedrijven in de automotive branche op het bedrijventerrein Ekkersrijt. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en de aanpak van criminele activiteiten. 

Bij de controle van gisteren waren de volgende instanties betrokken: gemeente Son en Breugel, politie Oost-Brabant, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant(ODZOB) en Enexis. 

Dommelstroom Interventie Team
Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) is een interventieteam onder regie van de zes Dommelstroomgemeenten Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Son en Breugel en Valkenswaard. Het DIT voert controles bij panden en locaties waarvan het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of die niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het DIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties.

Het naleven van wet- en regelgeving is een serieuze zaak. In het belang van een veilige woonomgeving, neemt de gemeente de verantwoordelijkheid om te controleren op mogelijke strijdige en gevaarlijke situaties. Het handhavingsbeleid dat daarvoor is vastgesteld wordt onder andere uitgevoerd in samenwerking met meerdere partijen. 

Melden verdachte situaties en overlast
Ook inwoners kunnen bijdragen aan een veilige leefomgeving. Zij kunnen verdachte situaties en/of overlast melden bij het DIT. Dat kan telefonisch bij de gemeente Son en Breugel via 0499 – 491 491 of bij de politie via 0900-8844.

Liever anoniem melden? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het DIT.

!
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 7 december
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst