Grootschalige verkeerscontrole Son en Breugel
Grootschalige verkeerscontrole Son en Breugel Foto: Ingezonden

Grootschalige verkeerscontrole Son en Breugel

Politie

Son en Breugel - De politie heeft vandaag een verkeerscontrole gehouden tussen 06.30 en 09.00 uur bij de Dommelstraat en omliggende straten. Het betrof een herhaling van de een controle van 14 oktober omdat het inrijdverbod nog steeds werd genegeerd. Deze keer werd er gecontroleerd op ander zaken.

Tijdens de controle zijn onderstaande processen-verbaal opgemaakt;
Inrijdverbod Dommelstraat: 32 processen-verbaal
Gsm vasthouden door fietsers: 6 processen-verbaal
Fietsverlichting: 2 processen-verbaal
Onnodig geluid veroorzaken (claxon): 1 processen-verbaal
Geen rijbewijs tonen: 1 processen-verbaal
Snelheidsovertreding: 1 processen-verbaal
Losliggende lading: 1 processen-verbaal

Verder waren er ook twee bijzonder voorvallen zoals een belediging van een ambtenaar in functie (Middelvinger) waarbij de bestuurster later een verklaring moest komen afleggen. En een aanhouding voor rijden onder invloed van drugs, daarnaast was van deze bestuurder het rijbewijs al eerder ingevorderd, waardoor hij sowieso al niet mocht rijden. Deze man is na verhoor in vrijheid gesteld en meteen weerdirect weer aangehouden, door de recherche, voor o.a. meerdere diefstallen. 

De politie laat weten dat de locatie vaker meegenomen gaat worden en er ook controles gepland gaan worden in de middagen op de bewuste locatie i.v.m. de daar geldende geslotenverklaring.

De politie hoopt zo op een gedragsverandering bij de bestuurders en dat ze voortaan een andere route nemen. De tijdwinst en de winst op gereden kilometers is overigens nihil. De boete voor het doorrijden bij een geslotenverklaring is overigens 100 euro excl. 9 euro administratiekosten.