Wethouder Thom van den Nieuwenhuijzen geheel rechts naast zijn collega wethouders John Frenken, Jan Boersma
Wethouder Thom van den Nieuwenhuijzen geheel rechts naast zijn collega wethouders John Frenken, Jan Boersma Foto: Wil Feijen

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen neemt ontslag

Politiek

Son en Breugel - Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen stopt als wethouder in Son en Breugel. Sinds 2016 heeft Tom van den Nieuwenhuijzen zich met veel passie ingezet voor Son en Breugel. Door zijn bestuurlijke stijl en kwaliteit wist hij een breed draagvlak te creëren binnen en buiten de gemeenteraad van Son en Breugel. Wij kijken met voldoening terug op de resultaten die we samen met Tom hebben kunnen realiseren en willen hem hartelijk bedanken voor zijn enorme inzet voor ons dorp. Laat zijn partij PvdA/GroenLinks Son en Breugel via een persverklaring weten.

Met het vertrek van wethouder van den Nieuwenhuijzen verlaat een bevlogen bestuurder en boegbeeld voor duurzaamheid het politieke toneel van Son en Breugel. Zijn fractie betreurt zijn beslissing maar legt zich neer bij de keuze die hij maakt. Daarbij verwijzen zij naar de motivatie van de wethouder. De motivatie spreekt echter uit dat de wethouder zich niet kan vinden in de omstandigheden waarin hij nu zijn functie moet uitvoeren.. 

De fractie van het PvdA/GroenLinks laat weten zich de komende dagen te beraden op de ontstane situatie en op zoek te gaan naar kandidaten voor de opvolging van Tom van den Nieuwenhuijzen als wethouder. Daarbij staat voor de fractie voorop dat kandidaten bereid moeten zijn en over de kwaliteiten moeten beschikken om de komende jaren daadkrachtig en vasthoudend bij te dragen aan de verwezenlijking van de doelen die de huidige coalitie zich heeft gesteld. Ook moeten kandidaten in staat zijn om daarvoor binnen en buiten de gemeenteraad een breed draagvlak te verwerven. 

Verklaring Tom van den Nieuwenhuijzen:
"Zoals u weet zijn er twee zaken die mij drijven in het leven. Het werken aan een duurzamere wereld, om onze planeet beter terug te geven aan de volgende generaties dan dat wij hem aantroffen,  en het strijden tegen de 'doe maar normaal' cultuur die zoveel mensen weerhoudt van het laten zien van hun ware talenten en identiteit. Ik zoek altijd een platform waar ik de meeste impact kan hebben op deze drijfveren. Het persoonlijke ontwikkeltraject dat ik de afgelopen periode heb doorlopen heeft mij extra bewust gemaakt van het feit dat ik trouw moet blijven aan mezelf en mijn drijfveren", aldus Tom.
 
"Gezien mijn twee hierboven genoemde drijfveren en mijn genoemde ontwikkeltraject kom ik tot de conclusie dat het wethouderschap van Son en Breugel mij niet meer past. Met pijn in mijn hart, maar met opgeheven hoofd bied ik u dan ook met dit schrijven mijn ontslag aan."

Het genomen ontslag komt erg onverwachts en roept daarom ook nog veel vragen op. Vragen die later nog beantwoord zullen worden, zo is de verwachting.