Logo mooisonenbreugel.nl
onderhoud van voetpaden   | Fotonummer: c70aec
onderhoud van voetpaden (Foto: )

Wethouder spreekt met inwoners over de trottoirs in hun straat

  Politiek

Son en Breugel - Wethouder Jan Boersma en een gemeenteteam van verkeer en wijkbeheer sprak afgelopen maandag met de buurtbewoners van een aantal straten over het onderhoud van voetpaden. Het team deed achtereenvolgens de IJssellaan, de Amstellaan, de Roerlaan, de Vechtlaan, de Rijnlaan en de Amerikalaan in de wijk Gentiaan aan. 

Het doel van de rondgang is om met bewoners in gesprek te komen, omdat in deze straten de stoepen binnenkort voor onderhoud worden aangepakt. Enkele tientallen inwoners maakten van deze ontmoeting gebruik om hun ideeën aan de wethouder kenbaar te maken. 

Jan Boersma: "Ik wil geen torenhoge verwachtingen wekken, want we gaan nu alleen onderhoud aan de stoep uitvoeren. Als het kan en gewenst is, doen we 'werkendeweg' wat kleine aanpassingen. Andere wensen over de infra en het groen noteren we voor later." 

Versnellingsoperatie
De gemeenteraad heeft eind 2018 in een motie aan het college gevraagd om de voetpaden vóór 2021 op het gewenste onderhoudsniveau te brengen en heeft hiervoor de benodigde middelen beschikbaar gemaakt. In een versnellingsoperatie zorgt de gemeente ervoor dat alle trottoirs in de gemeente eind 2020 op het gewenste onderhoudsniveau zijn.

Recent is de tweejaarlijkse inspectie van alle trottoirs uitgevoerd. Daaruit wordt een urgentielijst opgesteld. Onze inwoners en gebruikers van de voetpaden kunnen straks via een enquête hun mening geven over welke voetpaden er aanvullend op de urgentielijst ook  aan onderhoud toe zijn. Die stratenlijst wordt dan vervolgens in anderhalf jaar afgewerkt. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>