Houtens 19
Houtens 19 Foto: MooiSonenBreugel

Gemeente koopt perceel van 7221 vierkante meter op Houtens

Politiek

Son en Breugel -De gemeente Son en Breugel heeft het perceel Houtens 19 net voor de jaarwisseling aangekocht, en sinds 3 januari van dit jaar is de gemeente eigenaar van het perceel.

Redacteur: Adrie Neervoort

De woonboerderij op Houtens 19 werd in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 maart 2021 verwoest door een felle uitslaande brand.
De aankoop valt onder de strategische aankopen die de gemeente doet en waarvoor het college ook een mandaat heeft om dit jaarlijks, tussen 2021 en 2024, voor in totaal 5,2 miljoen te doen. Voorwaarde is wel dat de gemeenteraad vooraf hierover geïnformeerd wordt, en dat is nu niet gebeurd. De verantwoordelijk wethouder zegt hierover: “Door de beperkte tijd was snel handelen nodig en konden we de raad niet eerder op de hoogte brengen via een raadsinformatiebrief.”

Door de aankoop krijgt de gemeente de regie over de ontwikkeling van het perceel; zeker bij woningbouw is dat een groot voordeel voor een gemeente. Het perceel van 7221 vierkante meter is aangekocht voor 700.000 euro. Het perceel ligt langs het perceel op Houtens waar Woonveste Bouw BV 14 duurzame woningen gaat bouwen.