De geplande nieuwbouw op Houtens
De geplande nieuwbouw op Houtens Foto: Gemeente Son en Breugel

Groen licht voor bouw 14 woningen op Houtens

Politiek

Son en Breugel - In de raadsvergadering van donderdag 22 september stemde de gemeenteraad unaniem in met de wijzing van het bestemmingsplan Houtens. Hierdoor kregen de 260 woningzoekenden hoop op één van de 14 nog te bouwen woningen en kon de projectontwikkelaar starten met de bouw hiervan.

De projectontwikkelaar kreeg in 2020 al groen licht van de gemeente om het plan van de 14 woningen te gaan ontwikkelen, maar nieuwe inzichten en gesprekken met omwonenden brachten enkele politieke partijen aan het twijfelen of instemming niet te voorbarig was. Deze twijfel werd bij de meeste partijen voor de raadsvergadering weggenomen doordat het college schriftelijk enkele vragen had beantwoord en ook toezegde om bij de uitwerking van het plan goed te kijken naar de verkeersveiligheid en het parkeren op Houtens.

Alleen VoorU! zag meer in het alternatieve plan dat de omwonenden hadden ingediend: 7 woningen in de vorm van een langgevelboerderij. Maar na een korte schorsing beloofde de wethouder dat, na instemming met het gewijzigde bestemmingsplan, een periode zou beginnen waarin hij samen met omwonenden, bewoners, toekomstige bewoners en de projectontwikkelaar aan de slag zou gaan met het gebied, en dus ook met de verkeersveiligheid. “We bedoelen hetzelfde”, zei wethouder De Jong tegen de raad.

Uiteindelijk stemde ook VoorU! in met het plan en werd er unaniem gekozen voor de bouw van 14 woningen, waarvan 7 goedkope en 7 middeldure koopwoningen.