Logo mooisonenbreugel.nl
Danny van Hoof   | Fotonummer: eddf70
Danny van Hoof

Gouden jubileum Motorclub Son

  Verenigingen

Son en Breugel - Dit jaar bestaat Motorclub Son 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er een gratis toegankelijke grote motorshow in de sporthal de Bongerd op zondag 10 februari van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Door: Hans Fransen
Foto's: Perry Weijts

Op de motorshow zal er veel aandacht besteed worden aan de eerdere Kampioenen van MC Son en hun motors.

Maar 2018 was ook een heel goed jaar voor MC Son. Er waren maar liefst drie Nederlands Kampioenen.
In de vorige editie van DeMooiSonenBreugelKrant heeft u al een mooi artikel over Peter van den Nieuwenhof, een van onze oudere actieve leden kunnen lezen. Dit keer wat meer informatie over een jeugdlid MC Son namelijk Danny van Hoof uit Breugel

Danny de kampioen
Danny komt uit bij de MON (Motorsport Organisatie Nederland.)
In 2018 werd Danny Kampioen in de MX2 Nationale klasse.
De weg ernaar toe was indrukwekkend. Hij veroverde in de Kampioen manches maar liefst 15 maal de 1e plaats,
8 maal de 2e plaats, eenmaal de 3e plaats, eenmaal de 6e plaats, eenmaal de 7e plaats en slechts tweemaal kon hij niet starten.

Ondanks dat Danny de eerste wedstrijd door omstandigheden aan zich voorbij moest laten gaan, wist Danny aan het einde van het kampioenschap 205 punten (1466 punten) meer te hebben behaald dan de 2e man met 1261 punten. Ook in 2017 wist Danny van Hoof het Nederlands kampioenschap te behalen dit was in de MX Seniorenklasse met 'n voorsprong 249 punten (1498 punten) op de 2e man om 1249 punten werd de eerste plaats behaald.

Danny is nu 16 jaar oud en kan nog één klasse hoger stijgen tot de allerhoogste klasse.
Op dit moment heeft hij nog geen keuze gemaakt voor 2019. Ook een overstap naar de KNMV is mogelijk. Als het de KNMV wordt dan is het meer reizen want die wedstrijden zijn meer in het noorden van het land en dat is ook minder leuk voor zijn supporters.
Het Nederlandse kampioenschap komt niet zomaar aanwaaien.

Jong begonnen
Op een leeftijd waar andere kinderen leren fietsen zat Danny al op zijn eerste motor, een 50cc automaatje om niet veel later over te stappen op een 50cc motor met versnelling want hij had het al snel in de vingers. Weer een jaar later werd het een stuk serieuzer en werd er een overstap gemaakt naar de 65cc klasse.
Toen werd het ook serieus, Danny ging meedoen voor de top vijf. Er werd tweemaal per week de sportschool bezocht en er werd wekelijks getraind met de motor. Dit gebeurde ook vaak door gediplomeerde trainers. De eerste officiële trainers van de bond waren Carlo Hulsen (vijfmaal kampioen van Nederland) en Twan van Dijk. (Zesmaal kampioen van Nederland).
Weer een paar jaar later werd de overstap gemaakt naar de 85 cc-klasse. In beide klasse werden wel wedstrijden gewonnen en soms kort bij het kampioenschap maar het totaalaantal punten was net niet voldoende om kampioen te worden.

In de 65 cc en 85 cc groeien de motors mee. Het eerste jaar rijden ze met kleine wielen en vervolgens worden grote wielen gemonteerd dit komt omdat de rijders hard groeien.
Twee jaar geleden werd er de overstap gemaakt naar de 125 cc-klasse.
Ook jaarlijks werd er in de vakantieperiode 'n trainingsweek bezocht. Of die van Carlo Hulsen of Marc de Reuver.
Dit alles heeft geresulteerd in de behaalde Nederlandse Kampioenschappen.

Overbodig is natuurlijk om te vermelden dat dit alles niet was gelukt zonder de niet aflatende steun van zijn ouders Stefan en Gwen. Welke sport de kinderen ook bedrijven zonder de steun van ouders bereiken ze dit nooit. Ook team van Hoof # 76 is te zien op 10 februari in de sporthal de Bongerd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>