Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a91af3
Foto: Autoweetjes.com
Advertorial

Wegbebakening: waar dient het voor?

  Zakelijk

Het verkeer is een spel vol met regeltjes, wat voor de veiligheid simpelweg niet anders kan. Wegbebakening is hier ook een onderdeel van. Waarom is er wegbebakening en wat doe je ermee?

Wat houdt wegbebakening in?
Wegbebakening is een vrij ruim begrip. Hier valt namelijk alles onder wat te maken heeft met aanduidingen waar en hoe het verkeer zich dient te gedragen. Met andere woorden: alle verkeerstekens en verkeersborden vallen hieronder, die neergezet worden om het verkeer te geleiden, te regelen, te waarschuwen en vanzelfsprekend voor de veiligheid van de weggebruikers. Naast verkeersborden vallen hier dus ook bijvoorbeeld verkeerszuilen, portalen, reflectiematerialen, geleidebakens en ander afzetmateriaal onder. Door deze (al dan niet permanente) verkeersborden en overige bebakening is het duidelijk waar je rijden moet, hoe hard je mag en of je er wel in mag, om maar een paar voorbeelden aan te halen.

De regels rondom wegbebakening
Wegbebakening staat of hangt er niet voor niets. De aanwijzingen die door deze afzettingen en borden gegeven worden, zullen dan ook strikt gevolgd moeten worden. Nu zal iedereen snappen dat dit geldt voor permanente verkeersborden en verkeerszuilen. Toch gaat het verder dan dat. Ook bij tijdelijke bebakening zullen deze aanwijzingen opgevolgd moeten worden. Denken dat het anders ook niet zo is, is dus niet correct. 

Bij werkzaamheden
Afzettingen bij werkzaamheden zijn dan ook geen bordjes 'voor de lol'; als automobilist, fietser, maar ook als voetganger, zal je deze borden en afzettingen serieus moeten nemen. Naast het feit dat dit gewoon onder de verkeersregels valt, is het ook voor jezelf niet slim om ze te negeren. Deze afzettingen, zuilen of borden staan er immers niet voor niets. Het heeft in praktisch alle gevallen te maken met de veiligheid van jouzelf of de mensen die ter plekke werkzaam zijn. Denk maar eens aan gaten door werkzaamheden in het wegdek. Als fietser kan dit behoorlijk verkeerd uitpakken. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>