Long aan het werk in de keuken van Little Toko
Long aan het werk in de keuken van Little Toko Foto: MooiSonenBreugel

Little Toko brengt de smaak van Vietnam naar Son en Breugel

Zakelijk

Son en Breugel - Nils Sengers en zijn vrouw Long Sengers-Nguyen zijn de eigenaars van Little Toko aan de Airbornestraat in Son en Breugel. Kortgeleden openden zij de deuren van hun winkel en hebben de eerste klanten al kennis kunnen maken met de Vietnamese keuken, in hartje Son en Breugel.

Redactie: Adrie Neervoort

Dat zij beiden een zaak met heerlijk eten en producten zijn begonnen is niet vreemd, want Nils en Long hebben een ruime ervaring in het restaurantgebeuren; Long werkte bij een shusi-restaurant en Nils werkt ernaast nog als souschef bij een bekend restaurant in Gerwen.

Nils en Long zijn idolaat van Vietnam; Long omdat ze er is geboren, Nils omdat hij er vijf jaar heeft gewerkt, en natuurlijk omdat hij er Long heeft ontmoet. De liefde voor Vietnam komt niet alleen terug in hun winkel in de vorm van het assortiment, zoals speciale noedels, sauzen en kruiden en ook dranken, maar vooral ook in de kennis die zij hebben van de gerechten, de producten en de juiste bereidingswijze hiervan.

“Wij importeren onze producten rechtstreeks uit Vietnam en gebruiken natuurlijk de beste verse producten die we hier kunnen krijgen in onze gerechten”, vertelt Nils enthousiast. Nils en Long vinden de kwaliteit van de producten in hun winkel en gerechten heel belangrijk. “Onze winkel is ook ons magazijn”, vertelt Nils, “en veel van wat wij in onze gerechten gebruiken staat in onze winkel en is dus ook te koop.”

Hoewel Nils en Long niet in Son en Breugel wonen, is hun keuze voor een winkel in Son en Breugel best wel logisch. Nils: “Mijn grootouders wonen in Son en Breugel, en zodoende kom ik hier natuurlijk al jaren en heb ik ook verschillende kennissen in Son en Breugel. Het pand waarin we nu zitten, zat voorheen Sonrisa Food; wij kenden de eigenaren en die vertelden dat zij wilden stoppen. Dat zette ons aan het denken, en na alles nog eens op een rijtje te hebben gezet, hebben we de knoop doorgehakt en zijn nu eigenaar van My Little Toko; hoe mooi is dat.”

Nils blijft gewoon werken bij het restaurant in Gerwen, en zodoende zal Long het gezicht zijn van Little Toko. Bij deze winkel kunt u terecht voor verse sushi, heerlijke poke bowls, verse salades, Vietnamese broodjes, en natuurlijk de authentieke Vietnamese loempia’s. Alle gerechten zijn te bestellen, mee te nemen of direct te nuttigen in de winkel.

My Little Toko vindt u aan de Airbornestraat 10A in Son en Breugel en de openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 21.00 uur.


Long aan het werk in de keuken van Little Toko
Long aan het werk in de keuken van Little Toko