HTC Son Dames 1 tegen de Hopbel

Sport Sport

Met de rokkies aan, zonnebrand op onze wangetjes en “suggardaddy” van Roxy Ro in de kleedkamer luisterden De Dames 1 van HTC Son vol spanning en concentraie naar de speech van Ton.

‘SON’DAG stond de Hopbel op het programma. Of terwijl: de boeren uit skijndel.

In het eerste kwart kwamen de dames 1 al redelijk snel achter te staan… hmm dit hadden ze niet zo bedacht… maar goed, er was nog niks aan de hand en ze bleven hun eigen hockeyspelletje spelen. En lieve vrienden, dit werd beloond! Door een prachtige aanval over rechts, plofde de bal zo de goal in, 1-1.

Met veel vertrouwen gingen ze hierdoor het tweede kwart in. Omdat ze ‘half court’ speelde bleven de dames compact en bleef de afstand tussen de linies goed. Hierdoor verdedigden ze goed en gaven ze weinig kansen weg. Sterker nog, ze kregen vlak voor rust een corner mee!! En de trouwe fans weten dat ze echt een vet goede corner hebben… wat denk je: 1-2!!

Het derde kwart kwamen ze erg goed de kleedkamer uit. Ze speelden regelmatig op de helft van de tegenstander, en kregen nog wat kansjes. Ook de strafcorner verdedigend liep erg goed deze wedstrijd. Zo hebben ze een bal van de lijn gehouden, en zijn er verschillende corners uitgelopen.

In kwart vier werd het toch erg spannend…. De hopbel ging hogere druk spelen waardoor de dames van HTC nog verder terug zakten. Een paar keer waren ze dan ook erg dichtbij, maar mede door een super redding van “onze Pleun” wisten de tegenstanders niet meer te scoren!

Of terwijl, na 70 minuten stond er een score van 1-2 op het scorebord in het voordeel voor Son. De dag stond er veel publiek langs de lijn, dit deed hun erg goed! Dussss wie zien ze volgende week thuis tegen Berkel?