Driebandenkampioenschap
Driebandenkampioenschap Foto: Wil Feijen

Driebandenkampioenschap met zinderende finale druk bezocht

Algemeen

Son en Breugel - Het 38e kampioenschap driebanden is een daverend succes geworden. De zaal was erg sfeervol: 3 prachtige Eureka-biljarts in een overwegend zwart interieur, gedimd licht en een zacht achtergrondmuziekje. 

Het personeel van café-restaurant De Zwaan zorgde er op een heel gezellige manier voor dat de talrijke bezoekers niets tekortkwamen. Elke avond werden de gasten naast de gebruikelijke drankjes getrakteerd op heerlijke warme snacks. Op zondag werd het publiek zelfs verrast op heerlijke, dungesneden serranoham met stokbrood en kruidenboter. En daarbij werd er ook nog fanatiek gebiljart, zoals gebruikelijk in een A- en een B-poule. Absolute hoogtepunten waren enkele wedstrijden in de halve finale en de finale.

In de A-poule maakte nieuwkomer Walter van de Ven in de halve finale veel indruk tegen Mark van Berkel. Walter stond de hele partij op voorsprong, maar in de nastoot maakte Mark gelijk: 20-20. Er kwam een nieuwe opstoot; Mark maakte die wel, maar Walter miste.

In de finale van de A-poule trof Mark Harrie Meulendijks. Wederom keek hij de hele partij tegen een achterstand aan, maar toch eindigde de partij ook gelijk: 25-25. In de nastoot maakte Mark er 3, en dit was Harrie te machtig: 28-26.

In de finale van de B-poule was Peter van der Heijden duidelijk te sterk voor Albert Thomassen; Bart Richters werd 3e. 

Afscheid van twee bestuursleden Driebanden kampioenschap 
Bij het begin van de prijsuitreiking van het biljart toernooi besteedde bestuurslid Jack Donkers aandacht aan de aftredende bestuursleden Rini Eradus en Rob Verschuren. Rini was 14 jaar toernooileider en Rob was 10 jaar voorzitter. Meteen stonden er enkele leden op, die zich aanmeldden om eventueel een functie over te nemen.

Driebandenkampioenschap
Driebandenkampioenschap
Driebandenkampioenschap
Driebandenkampioenschap
Driebandenkampioenschap
Vlnr: Mark van Berkel, Harrie Meulendijks, Walter van de Ven, Peter van der Heijden, Albert Thomassen en Bart Richters