Afbeelding

De Zwaan in Son en Breugel (ver)bouwt

Algemeen

Het zal niemand ontgaan zijn: De Zwaan in Son is begonnen met de nieuwbouw.
De plannen waren er allang, alleen liet de uitvoering om diverse redenen lang op zich wachten.
Maar nu wordt er dan ook haast gemaakt met de ingrijpende nieuwbouw, die vooral aan de achterkant vanaf de kerk en de kiosk zichtbaar zal zijn.

Maar de nieuwbouw zal ook voor het bestaande gedeelte gevolgen hebben. Zo komt er een centrale toiletgroep waar ook de bezoekers van het café en restaurant gebruik van kunnen maken. De entree blijft aan de Nieuwstraat, ongeveer op de oude plek. Door de nieuwbouw ontstaan er drie zalen, van resp. 125m2, 130m2 en 75m2 netto vloeroppervlak. Tussen zaal 1 en 2 en zaal 2 en 3 komt een gang met aan weerszijden glazen vouwwanden, waardoor het mogelijk is om één grote zaal van 400m2 te creëren.


Een centraal gelegen lift geeft toegang tot de eerste verdieping waar zich een opslagruimte bevindt van 300 m2. De bestaande koelcel zal straks alleen maar dienst doen voor het opslaan van groente en fruit.
Er komt een nieuwe koelcel van 20m2 met drie biertanks en opslag van frisdranken.
Daarnaast komt er een ruimte van 30m2 voor drankenopslag en leeggoed. En niet geheel onbelangrijk: de keuken wordt uitgebreid van 40m2 naar 70m2. De drie zalen in de vorm van drie huizen zijn gericht naar het kerkplein. Het middelste huis krijgt een transparante voorgevel, en daardoor een natuurlijke verlenging met het kerkplein en de activiteiten die daarop plaatsvinden.
Het terras blijft op de huidige locatie aan de Nieuwstraat gelegen.


DeMooiSonenBreugelKrant zal de ingrijpende verbouwing tot De Zwaan 2.0 met interesse blijven volgen. Want zoals de zogeheten artists impression van de architect Werner Leermakers ons laat zien, ontstaat er in het centrum van het dorp door de nieuwbouw een blikvanger van formaat.