Afbeelding

De Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis Huis

Algemeen

Al vanaf 16.00 uur is er op zaterdag 31 oktober 2015 van alles te doen rondom de Fakkeltocht die start vanaf het evenemententerrein voor Sportcafe Expreszo aan de Rooijseweg. Vanuit Expreszo kunnen kinderen komen knutselen, er is een Halloween workshop, geschminkt worden als eng Halloween figuur, springen op het springkussen, Trick or Treat, er zijn allerlei spelletjes en DJ Mark Deckers zorgt dat de voetjes van de vloer gaan. De jeugd en volwassenen worden vermaakt door lokaal entertainment en ook aan eten is volop gedacht en verzorgt door Sportcafe Expreszo. Op het terrein worden loten à € 1,- per stuk verkocht waar mooie prijzen mee te winnen zijn en de vouchers kunnen omgewisseld worden voor fakkels. Vanaf 18.00 uur is de opening van Fakkeltocht Son en Breugel, daarop volgt de warming-up van SonSport. SAM de Mascotte van de SamenLoop voor Hoop die op 4&5 juni 2016 plaatsvindt in ons dorp steekt (met een beetje hulp) de eerste fakkel aan. Om 18.30 uur vertrekt de Fakkeltocht met een mooie route door Son en Breugel.

Oproep aan bewoners langs de route van de Fakkeltocht om kaarsjes aan te steken!

Oproep aan de bewoners die aan de route van de Fakkeltocht wonen om betrokkenheid te tonen door kaarsjes te branden voor de ramen en/of fakkels in de tuinen zodat deze sfeervolle winterse avondwandeling een extra dimensie krijgt. Ook is het Halloween dus tevens aankleding in dit thema is welkom. Hartelijk dank hiervoor!

De Rooijseweg wordt onder begeleiding van Scouting Dutmella overgestoken en voert de stoet met brandende fakkels richting de Ovotonde waarna de route wordt vervolgd door de Hendrik Veenemanstraat. De stoet gaat rechts het fietspad in (Hoefbladlaan) en dan links door de Beverstraat. Vanuit hier rechts de Daslaan in en meteen links naar de Parklaan. Te hoogte van het Vredeskapelletje biedt Schoonheidssalon Karin Schobbers een versnapering aan. Aan het einde rechts (Vijverlaan) het smalle paadje met de naam Schietbaan in. Vervolgens steken we de Boslaan over en gaan bij De Dames rechts de Nieuwstraat in. Via het centrum (Heistraat oversteken) naar het Raadhuisplein waar Henries Place klaar staat met snacks.

De tocht gaat vervolgen door de Airbornstraat en dan links de Heistraat in. De Boslaan steken we over naar de Europalaan en bij het monument gaan we links het paadje langs de vijver in naar de Dudokstraat. Vandaar gaan we rechtdoor tot aan de Rembrandtstraat. Die steken we over lopen de Ruysdaelstraat in. De Vondelstraat steken we over en we vervolgen de weg door de Staringstraat en de Couperusstraat. Bij de Kloosstraat gaan we rechts om dan links de Zweerslaan in te gaan. Aan het einde gaan we rechts bij de Sweelinklaan. Dan bij de Europalaan gaan we links tot aan de rotonde. Deze rotonde steken aan de linkerkant over om dan via het fiets/wandelpad langs de Gentiaanlaan door te lopen tot aan de Ovotonde. Bij de Ovotonde steken we bij de Brandweer de Rooijseweg over en lopen dan direct naar Expreszo. Daar worden de deelnemers muzikaal ontvangen.

De hele tocht is zo'n 4,5 KM lang en duurt ongeveer een uur met waarschijnlijk wat extra tijd bij het uitdelen van de versnaperingen.

Bij terugkomst worden de fakkels in de container van Metaal Recycling Son gegooid. Op het evenemententerrein branden dan gezellige houtvuurtjes en draait DJ Mark Deckers vrolijke plaatjes. Rond 20.00 uur wordt de opbrengst voor het Bijna Thuis Huis bekendgemaakt en wordt de avond afgesloten met de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, loterij en natuurlijk het mooist verklede Halloween-typetje.

Van Fakkeltocht Son en Breugel worden opnames gemaakt door S&B TV door, deze zijn terug te kijken op www.sonenbreugelverbindt.nl