Afbeelding

Albert Merks heeft zijn eigen rotonde

Algemeen

Son en Breugel - Vrijdagavond 1 april in een overvol zaaltje achter een woning in de Kanaalstraat was de jaarvergadering van buurtvereniging De Kanaalstraat. Een vergadering die in het teken stond van het afscheid van Albert Merks (73) als voorzitter van de actieve buurtvereniging.

35 jaar geleden was Albert Merks een van de oprichters van de buurtvereniging, waarvan ook nog eens het grootste deel van die tijd (ca. 25 jaar) bestuurslid, waarvan weer het grootste deel, zelfs meerdere keren, als voorzitter. Zo ook de afgelopen 10 jaar. Maar nu nam hij afscheid en dat ging niet ongemerkt. Verschillende sprekers richtte het woord tot Albert maar ook tot Helma zijn vrouw. Rond de klok van 21.00 uur werd er door alle aanwezig een toost uitgebracht op Albert en Helma waarna geheel onverwachts Wa'n Klank de ruimte binnenkwam. Na een paar mooie klanken ging het gezelschap te voet onder aanvoering van Wa'n Klank naar de rotonde aan het begin van de Kanaalstraat beter bekent als "de rotonde".
Deze rotonde wordt op gezette tijden versierd door de buurtvereniging, bijvoorbeeld met Kerst of carnaval. Je kunt zeggen de rotonde speelt een centrale rol binnen de buurtvereniging.
En daar op die rotonde werd door Albert Merks, onder toeziend oog van bijna alle leden van buurtvereniging De Kanaalstraat een bord onthuld met de naam: Albert Merks Rotonde.
Dus vanaf nu kom je vanaf Eindhoven noord Son en Breugel binnen via de Albert Merks Rotonde het is maar dat u het weet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding