Afbeelding

Nationale Herdenking Son en Breugel

Algemeen

Op woensdagavond 4 mei staat Nederland stil bij de Nationale Herdenking. In Son en Breugel legt wethouder Robert Visser samen met leerlingen van basisschool de Krommen Hoek en de Regenboog en een Sinti-vertegenwoordiger kransen bij het monument bij de vijver aan de Europalaan.

De harmonie PHEV, het St. Catharinagilde, de kinderen van De Krommen Hoek en De Regenboog, de scoutinggroepen, de veteranen en de kerken in Son en Breugel en de Sinti's leveren al jaren een bijdrage aan deze herdenking.

Programma 4 mei 2016
19.30 uur Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat.
19.50 uur Vertrek stille tocht. De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan, en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver.
19.59 uur Signaal Taptoe
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur Loco-burgemeester Robert Visser legt samen met de leerlingen van De Krommen Hoek en de Regenboog en een vertegenwoordiger van de Sinti's in Son en Breugel kransen bij het monument. Daarnaast zullen de Veteranen uit Son en Breugel een bloemstuk leggen.
Ook u kunt uw bloemen leggen. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door de harmonie Pro Honore et Virtute.
Het St. Catharinagilde brengt een vendelsaluut. Rond 20.30 uur einde van de herdenking.